(valtuutetut Inkinen ja Hertell tiedote 31.1.2008)

Otaniemen rannat on säilytettävä eikä alueen lisärakentaminen saa uhata luonnonsuojelualuetta. Espoon kaupungin ja rakennusyhtiö Senaatti-kiinteistön esittämä täydennysrakennussuunitelma on yleis- ja asemakaavan vastainen eikä siis mitenkään toteuttamiskelpoinen.

– Kaupunginhallitus linjasi yleiskaavakäsittelyssä, että rantaa ei täytetä eikä tekosaaria rakenneta, toteaa kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Raimo Inkinen (vihr.). Tästä pidetään kiinni ja kaikki osapuolet sitä kunnioittakoon. Näin arkkitehtikilpailun voittaneella ehdotuksella ei ole toteusmahdollisuuksia.

Merenlahti Karhusaarentien ja Otaniementien risteyksen tienoilla on todella pieni ja ainakin Helsingin tulvarajamääräysten vastainen alue. Tiiviimpään rakentamiseen on Otaniemessä tilaa muualla. Esimerkiksi valtavat pysäköintialueet voidaan käyttää ja siirtää autot parkkitaloihin.

– Ihmeellisintä on kuinka luottamushenkilöiden ohi tuodaan tällaisia rakennushankkeita, hämmästelee teknisen lautakunnan ja vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell. Otarannan asukkailta menisi pahimmillaan luontoyhteys rantaan täysin, hän lisää.

Lisätiedot:

Raimo Inkinen
kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, valtuutettu
Espoon vihreät
raimo.inkinen(at)polstop.fi
gsm 050-5213255

Sirpa Hertell
valtuustoryhmän ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja
Espoon vihreät
sirpa.hertell(at)vihreat.fi
gsm 050 566 6818