(Jyrki Kasvi tiedote 9.10.2009)- Esimerkiksi Espoossa kuulee väliin epäilyjä syistä, miksi jotkut hankkeet menevät nopeasti eteenpäin ja toiset eivät etene ollenkaan. Puhdistaisi ilmaa, jos kunnallispolitiikassa voitaisiin vakuuttua siitä, ettei epäsopivia kytkyjä vaalirahoituksen ja päätöksenteon välillä ole, kansanedustaja ja Vihreiden varapuheenjohtaja Jyrki Kasvi vaatii.

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2011-2012 toimivaa Kasvia huolestuttaa, kuinka vellova vaalirahakohu syö politiikan uskottavuutta myös kunnallisella tasolla. Pitkää ja kipeää vaalirahakohua on turha enää pitkittää piilottelemalla kunnallisjärjestöjen rahoitusta.

– Kansalaisten luottamus poliittiseen päätöksentekoon ei voi palautua, ennen kuin avoimuus saadaan toteutettua kaikilla tasoilla. Avoimuutta edellyttää jo se, että kunnallispoliitikot toimivat virkavastuulla. Vaalirahoituksen läpinäkyvyys ennaltaehkäisee turhia epäilyksiä, toteaa Kasvi.

– Kaavoitus ja rakentaminen ovat olleet valtakunnallisen vaalirahakohun keskiössä. Avaamalla kunnallisjärjestöjen vaalirahoituksen puolueet voivat vakuuttaa kuntalaiset siitä, että kaavoitus- ja rakentamispäätökset perustuvat
päättäjien harkintaan ja arvovalintoihin, eivät taloudellisiin kytköksiin, painottaa Kasvi.

Lisätietoja:

Jyrki Kasvi
gsm 050 511 3120