Espoon Vihreät on jakanut perinteiset huomionosoituksensa syyskokouksessaan 24.11.2021. Ehdotuksia vihreiden kiitosten saajasta ja vuoden vihreästä kerättiin jäsenistöltä avoimella kyselyllä.

Vihreät kiitokset Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistykselle ja Auta Jyrkiä -kampanjalle

Kunnallisjärjestö päätti myöntää Vihreät kiitokset Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistykselle ja Auta Jyrkiä -kampanjalle, joka keräsi poikkeuksellisen määrän kaiken ikäisiä ihmisiä eri taustoista ja vieläpä yli puoluerajojen auttamaan pitkäaikaista espoolaista kaupunginvaltuutettua ja kansanedustajaa Jyrki Kasvia hänen elämänsä loppumetreillä. Espoon Vihreät haluaa palkisemalla tukiyhdistyksen ja Auta Jyrkiä -kampanjan huomioida sen, kuinka vain muutama aktiivinen henkilö pystyi muuttamaan satojen tuttujen ja tuntemattomien ihmisten tunteman kollektiivisen tuntemuksen empatiasta ja tarpeesta auttaa käytännön toiminnaksi. “Kampanja on osoitus siitä, kuinka vaikeidenkaan asioiden edessä toivoa ei tule hukata, vaan tulee aidosti kääntää jokainen kivi ratkaisun löytämiseksi”, kommentoi Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen.

Auta Jyrkiä -kampanja käynnistyi pian sen jälkeen, kun Jyrki Kasvi sai tammikuussa lähetteen saattohoitoon. Jyrkin julkinen ilmoitus asiasta poiki avuntarjousten vyöryn, josta muotoutui keväällä 2021 Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistys. “Tukiyhdistyksen valintaa perusteltiin ehdotuksissa muun muassa sillä, että se oli kirjaimellisesti Jyrkin hengenpelastaja ja uskomaton empatian osoitus tässä ajassa, jossa myötätunto ja toisen auttaminen ei ole kovassa huudossa”, kertoo Espoon Vihreiden puheenjohtaja Hanna Hukari. “Kymmenet elleivät sadat tutut ja tuntemattomat tarjoutuivat auttamaan Jyrkiä taloudellisesti sekä antamaan omaa aikaansa, jos jokin keino syövän peittoamiseksi tai ainakin lisäpäivien saamiseksi löytyisi”, Hukari jatkaa.

“Kiitän yhdistyksen puolesta tästä huomionosoituksesta. Vaikka apumme Jyrkille ei kantanut niin pitkälle kuin olisimme toivoneet, sai Jyrki paljon lisäpäiviä, jotka eivät millään tavoin menneet hukkaan. Jyrki ehti kuluneen vuoden aikana mm. kirjoittaa elämäkertansa, jonka viimeistely on parhaillaan käynnissä ja se julkaistaan helmikuussa. Yhdistyksen toiminta jatkuu, ja seuraavaksi lähdemme valmistelemaan Jyrkin elämäntyön jatkamista säätiömuotoisena”, kommentoi Jyrki Kasvin säätiön tukiyhdistyksen puheenjohtaja Jani Moliis. Mahdolliset kukkarahat ja muut muistamiset Jyrki ja hänen omaisensa ovat toivoneet osoitettavan tukiyhdistykselle. Muistamiset voi osoittaa yhdistyksen rahankeräystilille FI62 1544 3000 2534 22.

Espoon Vihreät kiittää tukiyhdistystä tähän mennessä tehdystä työstä Jyrki Kasvin elämäntyön jatkamiseksi ja ottaa yhdessä valtuustoryhmän kanssa osaa Jyrkin perheen ja läheisten suruun.

Vuoden Vihreäksi valittiin Laura Malme ja Peppi Seppälä

Syyskokouksessa jaettiin myös perinteinen Vuoden Vihreä -palkinto, joka meni tänä vuonna Omnian hallituksen varapuheenjohtaja Laura Malmeelle ja Espoon kaupunginhallituksen jäsenelle ja Vihreiden nuorten puheenjohtajalle Peppi Seppälälle.

“Ehdotuksia niin Vuoden Vihreäksi kuin Vihreiden kiitosten saajaksi tuli tänäkin vuonna paljon, ja hallitus totesikin, että vaikka kaikki ehdotut ovatkin kiitoksensa ansainneet, niin Jyrkin elämäntyön jatkajien ohella ehdotuksista esiin nousivat Laura sekä Peppi”, kommentoi Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen.

Vuoden Vihreinä palkitut Malme ja Seppälä ovat osoittaneet poikkeuksellista aktiivisuutta, hyvää henkeä sekä intoa vihreiden arvojen edistämiseen kuluneena vuonna. Molemmat heistä tuovat heti tietynlaista sydämellistä lämpöä niihin hetkiin niin etänä kuin livenä, joissa heidän kanssaan saa ja pääsee toimimaan.

“Laura on teki lähtemättömän vaikutuksen moneen toimijaamme ja kanssaehdokkaaseen kuntavaalikampanjan aikana, ja moni hehkutti jo kesällä sitä iloa ja fiilistä mikä Laurasta huokuu. ”, Törmänen täydentää. “Pepin valintaa puolsi hänen monipuolinen, aktiivinen ja laaja työnsä koko vihreän liikkeen eteen. Hän on kiistatta toiminut esikuvana monelle espoolaiselle vihreälle nuorelle vaikuttajalle, varsinkin Aalto-yliopistossa, mutta myös valtakunnallisesti toimiessaan Vihreiden nuorten puheenjohtajana.”

Ehdotuksissa Laura Malmetta kuvattiin seuraavasti:

“Laura on laajasti verkottunut, arjessa aktiivinen Espoon Vihreiden ja Espoonlahden vihreiden pitkäaikainen jäsen, joka tuntee kaikki, ja jonka kaikki oppivat pian tuntemaan. Kuntavaaleissa hän teki kampanjaa yhteistyössä ja muita innostaen. Hänen kanssaan liikuessaan oppii, miten arjessa kohdataan espoolaisia, miten jaetaan vihreitä arvoja pelkällä olemassa ololla, mutta myös keskusteluissa ihmisille tärkeissä asioissa.”

Ehdotuksissa Peppi Seppälää kuvattiin seuraavasti:

“Vihreiden Nuorten ansiokas puheenjohtaja, joka veti juuri täydellisen upean kampanjan Vihreämpi Aalto -edustajistoryhmälle, tuloksena liki paikkojen tuplaaminen edustajistossa. Ylioppilaskunnan lisäksi Peppi toimii Vihreiden Nuorten puheenjohtajana, eikä hänen tekemisensä rajoitu vain opiskelijaliikkeeseen. Peppi on yhtälailla mukana Espoon kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuutettuna, ja on hän aina perehtynyt asioihin ja häneltä löytyy aina aikaa auttaa kaveria sekä uusia jäseniä! Peppi toimii aktiivisuudellaan esikuvana monelle nuorelle poliitikolle ja on huomionosoituksen varmasti ansainnut!” 

 


Vuoden Vihreä on perinteinen kunnalisjärjestön jakama tunnustus, joka myönnetään Espoon Vihreissä tehdystä ansiokkaasta työstä. Vihreät kiitokset jaetaan vihreitä arvoja edistäneestä toiminnasta espoolaisille toimijoille. Vihreitä kiitoksia on jaettu liki parinkymmenen vuoden ajan. Palkintojen saajasta päättää Espoon Vihreiden yleiskokous.