Huomisessa (22.8.2011) Espoon kaupunkihallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen kokouksessa käydään läpi länsimetron tämän hetken tilanne. Asiasta en vielä osaa sanoa tätä enempää – esityslistassa lukee että käydään läpi länsimetron tämän hetken tilanne…
 
Lehtitietojen mukaan länsimetron toteutuksessa edetään hyvä tahtia, mutta aikataulussa pysyminen tekee silti tiukkaa.
 
Metro tulee muuttamaan eteläisen Espoon joukkoliikenteen käytön tyystin. Metrosta tulee ensisijainen kulkuväline kuljettaessa itä-länsi -suunnassa, ja bussiliikenne täydentää metroa. Enää ei mennä bussilla Kamppiin asti. Tapiolan ja Matinkylän merkitys joukkoliikenteen solmukohtina kasvaa entisestään.
 
Viimeisen vuoden-kahden aikana Espoossa on kuitenkin alkanut kummuta kummallinen “kohta joukkoliikenne on kunnossa” -asenne. Ajatellaan että kun metro valmistuu, niin sitten on satsattu joukkoliikenteeseen riittävästi ja joukkoliikenne toimii.
 
Suurin osa espoolaisista asuu kuitenkin jossain ihan muualla kuin metroradan varrella. Bussiliikennettä tarvitaan edelleen, ja poikittaisten matkojen osuus matkoista kasvaa jatkuvasti. Joukkoliikenteen kehittäminen ei saa loppua viiden metroaseman aukeamiseen.
 
Metro on ihailtavan tehokas tapa siirtyä paikasta toiseen. Se on kuitenkin vain yksi tapa liikkua, ja vain osa asuu kävelymatkan päässä metroasemista. Joukkoliikenne on kokonaisuus jonka osat täydentävät toisiaan. Kehitettäessä joukkoliikennettä tulee kehittää kaikkia sen osia samaan aikaan.