Kaupunkisuunnittelulautakunta kokoontuu tiistaina 26.11. Ohessa kokouksen asialista lyhyin kommentein.

Asialista löytyy kokonaisuudessaan täältä.

*

3 Taltrikinmäki, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi, alue 522100, 45. kaupunginosa Kurttila (Kh-Kv-asia)
Tiivistävää pientaloasutusta Kurttilaan. Tämä ja kohdan 4 asemakaava ovat vierekkäiset ja molemmissa rakennusoikeus moninkertaistuu. Silti nämä ovat aika väljiä, ja sekä ELY että HSL ovat esittäneet rakentamista ajatuksella ”tiivistä ja matalaa”. Rakennettavan alueen läpi kulkee myös Keskuspuiston merelle ulottuva viheryhteys.

4 Mäkitupa, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavaksi, alue 522000, 45. kaupunginosa Kurttila (Kh-Kv-asia)
Ks. kohta 3

5 Kirkkojärvi II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 611901, 40. kaupunginosa, Espoon keskus
Tällä kaavalla mahdollistetaan päiväkoti ja nuorisotila noin 250 metrin päähän A-Link Arena -jalkapalloareenasta, josta on suunniteltu jättikokoista nuorisotilaa.

6 Matinkylän keskus II, Matinkallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 §), alue 312007, 23. kaupunginosa Matinkylä
5-8-kerroksisia asuintaloja Matinkylään, Fortumin puretun lämpövoimalaitoksen tontille ja kävelymatkan päähän metrosta. Pysäköinti pihakannen alle, normi 1ap/100m2 ja vähintään 0,8 ap/asunto.

7 Puustellinmäki, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27§), alue 110513, 51. kaupunginosa Leppävaara
Muutetaan Kehä I:n tunnelin päällä olevien korttelien ”sisäisiä järjestelyjä”, johtuen rakennusteknisistä rajoituksista, jotka ovat ilmenneet tunnelin rakentamisen jälkeen.

8 Söderskoginaukea, asemakaavan ja asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja 41. kaupunginosa, Kaupunginkallio ja 46. kaupunginosa Latokaski
Tässä pedataan edellytyksiä toteuttaa Espoonväylä sekä selvitetään mahdollisuudet tehostaa alueen maankäyttöä. Espoonväylään liittyen kannattaa lukea edellinen Kaupsublogi.

9 Kaavoituksen työohjelma 2014
Mitä Espoossa tuleman pitää eli Otaniemen, Perkkaan, Matinkylän alueen, Espoon keskuksen, ym. tiivistämistä sekä hirvittävä määrä pientaloasumista pelloille.