Tässä vähän viiveellä raporttia maanantain kaupunginhallituksesta. Kaikki päätökset tehtiin esityksen mukaan ilman suurempia keskusteluja. Esityslista avattuna löytyy täältä.

Kokouksen lopuksi saatiin selostus länsimetron tilanteesta. Rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Pelkät raiteet eivät kuitenkaan riitä, vaan infran lisäksi tarvitaan operaattori hoitamaan liikennettä, uudet junat sekä oikeuteen asti johtaneita riitoja aiheuttanut metrojunien automatisointi. Suunnitteilla on yhteisen operointiyhtiön perustaminen Helsingin kanssa.

Ja tietysti olisi metron käytön kannalta olennaista, että myös asemat ja niiden ympäristö olisivat mahdollisimman valmiit, kun liikenne alkaa. Ja että liityntäliikenne saadaan sujumaan. Edelleen tavoitteena on, että metro alkaa kulkea Espoon puolelle 2015 vuoden lopussa. Kokonaiskustannusarvio on tällä hetkellä 976 me.

Keskusteltiin myös metron jatkon tilanteesta. Matinkylä-Kivenlahti -osuuden hinnaksi on arvioitu 770 me, josta louhinnan osuus on noin kolmasosa. Valtion sitoutuminen 30% osuudella myös jatkon rahoittamiseen on ehdoton edellytys urakan aloittamiselle.

Kokouksessa käytiin läpi myös HSYKin 26.11. kokouksen päätökset ja todettiin, että jatkossa HSYKin kokouksissa käsiteltävät asiat, erityisesti seudun maankäyttösuunnitelma, tuodaan etukäteen evästyskeskusteluun kaupunginhallitukseen. Yritän tästä osaltani HSYKin 2. varapuheenjohtajana pitää huolen.

Pyysin kaupunginhallitukselle selvityksen Viherlaakson koulun tilanteesta, kun erityisesti seiskaluokkalaisten vanhemmilta on tullut palautetta opetus- ja varhaislautakunnan 20.11. päätöksestä. Lautakunta päätti, että koko Viherlaakson yläaste siirtyy väistöön Espoonlahteen Rehtorintielle ensi kevääksi ja esitti, että syksyksi rakennetaan siirtokelpoiset tilat Viherlaakson koulun yhteyteen. Nyt yläasteen luokat on sijoitettu kahdeksaan eri rakennukseen ja siirtyminen koulujen välillä on raskasta niin opettajille kuin monille oppilaille.

Lautakunta päätti, että tilauskuljetus järjestetään Viherlaakson koululta. Kaupunginhallitus pyysi selvittämään, onko mahdollista järjestää tilausbussikuljetukset niin, että bussit keräisivät lapsia kyytiin laajemmalta alueelta. Tämä selvitys valmistellaan lautakunnan 11.12. kokoukseen.