Espoon kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri Helka Hosia (vihr.) jättää paikkansa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallituksessa työtehtäviensä vuoksi. “Sairaanhoitopiirin hallitus on ainutlaatuinen paikka vaikuttaa erikoissairaanhoidon järjestämiseen ja kehittämiseen Uudellamaalla. Vaikka sosiaali- ja terveyspalvelut ovat olleet viime aikoina koko valtakunnan huomion keskiössä, jätän tehtävän levollisin mielin, sillä saamme hallitukseen pitkän linjan osaamista”, Hosia toteaa.

HUS:n hallitukseen nousee kokenut vihreä toimija Eeva Honkanummi. Valtiotieteen maisteri Honkanummi on työskennellyt 15 vuotta sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja johtotehtävissä pääkaupunkiseudulla, kansallisena ohjelmapäällikkönä sekä toiminut opettajana yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Hän on ollut Espoon kaupunginvaltuutettu 1993–2008 ja HUS:n hallituksen jäsen 2005–2009.

“Kiitän vihreää valtuustoryhmää sen osoittamasta suuresta luottamuksesta. On hienoa palata takaisin HUS:n hallitukseen. Tehtävä on vaativa, mutta odotan innolla hallitustyöskentelyä sekä yhteistyötä eri tahojen kanssa“, kommentoi Honkanummi valintaansa. Hallituskautenaan hän haluaa vaikuttaa siihen, että väestöryhmien terveyserot pienenevät ja väestön yleinen hyvinvointi paranee. Lisäksi Honkanummi mainitsee tärkeänä asiakkaiden kohtaamisen arjessa sekä sujuvat palvelut.

“Toimivat ja laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut ovat aivan hyvinvointivaltion ytimessä ja on tärkeää, että turvaamme niiden saatavuuden koronan aiheuttamista haasteista huolimatta niin tässä hetkessä kuin tulevina vuosina. Hosia ja Honkanummi ovat molemmat äärettömän päteviä sotealan osaajia ja on mahtavaa, että he antavat osaamisensa espoolaisten käyttöön politiikassa”, kommentoi vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell.

Honkanummen valinta vahvistettiin HUS:n valtuuston kokouksessa 11.6.2020.