Espoon kaupunginhallitus hyväksyi äänin 8-7 Kokoomuksen vesitetyn version esityksestä pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteiseksi kannanotoksi koskien maakunta- ja soteuudistusta. Kokoomuksen kannalla olivat hallituspuolueet Keskusta ja Siniset.

Vihreiden ryhmä oli yksimielisesti kaupunginjohtajien yhdessä valmisteleman pohjaesityksen kannalla.

– Nyt kaiken huomion pitäisi olla siinä, miten saadaan kestävä pohja sosiaali- ja terveyspalveluille. Kokoomuksen ja muiden hallituspuolueiden puoluekuri näyttää kuitenkin ajavan ohi toimivien palvelujen ja kaupunkien elinvoiman puolustamisen, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu.

– Kaupunginjohtajien esitys on huolella valmisteltu ja linjassa Espoon aiempien lausuntojen kanssa. Se korostaa niitä suuria ongelmia ja riskejä, joita uudistus nykymuodossaan toisi asukkaiden palveluille ja kasvukaupunkien taloudelle. Irtautumalla yhteisestä lausunnosta Kokoomus riskeeraa vastuuttomasti mahdollisuuden puolustaa kaupunkilaisten palveluja, painottaa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo.

Lopullisesti pääkaupunkiseudun kaupunkien kanta muodostetaan yhteisessä keskustelutilaisuudessa ja valtuustojen kokouksissa 15.5.

– Toivottavasti pääkaupunkiseudun kaikkien kaupunkien valtuustojen yhteinen kanta on silloin selkeä: Maakunta- ja soteuudistusta ei tule esitetyssä muodossa hyväksyä, koska se ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, päättää Hopsu.