Kaikista tähänastisista luottamustehtävistä kaupunginhallituksen konsernijaosto on sanottaisiinko vaihtelevin. Jossain kokouksessa voi olla äärettömän isoja ja kauaskantoisia päätöksiä, kuten kannanmuotostus joukkoliikenteen kaarimalliin ja HSY:n viemäri- ja vesijohtoverkostojen “suuntaviivat”, toisessa äärilaidassa välillä nimetään jo sovittuja henkilöitä konserniorganisaation päätöksentekijöiksi.
Välimaastoon jäävät äärettömän tärkeät linjauskeskustelut, jotka eivät ole päätöksentekoa mutta jonka merkitys on suuri. Tätä edustaa tulevan maanantain kokous.
Päätöksentekoa edellyttäviä asioita on yksi. Omniaa tultanee kehoittamaan valmistelemaan työvoimapoliittisen koulutuksen toteutusta yhtiömuodossa. Vaikka julkisen toiminnan muuttaminen yhtiöpohjaiseksi herättää usein tunteita, tässä tapauksessa asia lienee selvä. Kuntalakia on muutettu viime vuonna, ja siellä lukee että tämänkaltaiset toiminnot tulee toteuttaa säätiö tai yhtiömuodossa, siis muutoin kuin osana perustoimintaa.
Mutta sitten siihen porkkanaan. Metropolia ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski antavat katsauksen ammattikorkeakoulujen nykytilasta ja tulevaisuudesta. Mukaan on kutsuttu myös korkeakoulujen hallituksissa toimivat Espoon edustajat.
Listalla tätä ei avata sen laajemmin, mutta olen jo kuukauden pari (tiedossa oli jo alkuvuonna että keväällä paneudutaan ammattikorkeakoulupuoleen) odottanut huomista. On se hienoa kun pääsee pohtimaan yhteiskuntaa.
Myös ammattikorkeakouluopetus on myllerryksessä. Toimipaikkoja ja koulutusohjelmia muutetaan jatkuvasti – ja niitä kyllä tuleekin arvioida uusiksi säännöllisesti. Lisäksi ammattikorkeakouluksen suhde yliopistoihin on olennainen asia.
Täydennän tämän blogin keskusteluun tietoa siitä, mistä keskusteltiin.