Espoon kaupunginhallitus päättää maanantaina 21.9.2020 Kulttuurikeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnittelun aloittamisesta. 

Vihreät pitää tärkeänä, että Espoon Kulttuurikeskuksessa toimivien tahojen toiminta turvataan peruskorjauksen aikana ja sen jälkeen. Vihreät haluaa myös turvata lasten ja nuorten mahdollisuudet harrastaa kulttuuria tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. 

“Koko Espoon kulttuurielämän kannalta on hienoa, että hanke etenee. Kulttuurikeskuksen laajennuksen myötä Espoon kaupunginteatteri on vihdoin saamassa omat, toimivat ja arvokkaat tilat. Kulttuuriaukion kehittäminen tuo kaivattua elinvoimaa Tapiolan keskustaan.” kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Partanen iloitsee.

Aktiivisessa käytössä olevan Kulttuurikeskuksen päätyminen vuosiksi peruskorjaukseen herättää kuitenkin huolia rakennuksen nykyisissä käyttäjissä. Paitsi esiintymistiloina ja kirjastona, Kulttuurikeskus toimii myös yli 2 000 lapsen ja nuoren musiikkiharrastuksen opetuspaikkana sekä Tapiola Sinfoniettan kotipesänä.

“Kaupungin tulee mahdollisimman pian kartoittaa yhdessä Espoon musiikkiopiston ja Tapiola Sinfoniettan kanssa mahdolliset väistötilat peruskorjauksen ajaksi. Hankesuunnittelun yhteydessä on lisäksi arvioitava kaikkien nykyisten Kultuuritalossa toimivien tahojen tarpeet ja varmistettava, että niiden toiminta voi jatkua peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeenkin”, kaupunginhallituksen jäsen Mikki Kauste vaatii. 

Taide- ja kulttuuriharrastajien keskuudessa herättävät huolta myös Espoon sivistystoimen aikeet leikata taiteen perusopetuksen rahoitusta 0,6 miljoonalla eurolla vuoden 2021 alusta. 

“Espoossa taiteen perusopetusta saa jopa 14 000 lasta ja nuorta. Heille on jatkossakin taattava mahdollisuus kohtuuhintaiseen ja laadukkaaseen kulttuuriharrastamiseen niin rahoituksen kuin tilojenkin osalta”, huomauttaa opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohta Pinja Nieminen