Espoon Vihreiden kuntavaalikampanja pyörähti käyntiin lauantaina 13.2.2021 nettilähetyksen voimin, jossa terveisensä kuntavaaleihin tuovat mm. Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo sekä europarlamentaarikko Ville Niinistö.

Tilaisuudessa julkistettiin Espoon Vihreiden kuntavaaliohjelma, jonka esittelivät Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Henna Partanen ja Espoon Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell. Lähetyksessä ääneen pääsivät muutkin tutut espoolaiset vihreät poliitikot. Pääsimme lisäksi tutustumaan myös aivan tuoreisiin kasvoihin ja kuulemaan miksi he ovat päättäneet lähteä ehdolle 13. kesäkuuta pidettäviin kuntavaaleihin.

Klikkaa itsesi mukaan kampanjastartin Facebooktapahtumaan: www.facebook.com/events/172988774271946/

Espoon Vihreät suuntaa tuleviin kuntavaaleihin poikkeuksellisesta pandemiatilanteesta huolimatta vahvoista asetelmista. “Nyt koossa oleva ehdokasjoukko on todella monipuolinen ja hyvin espoolaisia kuvastava: ehdokkaiden ikähaitari on 18-76 ikävuoteen ja mukana on niin duunareita kuin tohtoreita aina Otaniemestä Karhusuolle. Moninaisuus näkyy samoin ehdokkaiden ammateissa. Mukana on bussikuskia, poliisia, taiteilijaa, opettajaa, lääkäriä, yrittäjää, rautakaupanmyyjää ja tietenkin myös diplomi-insinööriä. Ehdolla ovat myös kaikki Espoon neljä vihreää kansanedustajaa ja suurin osa valtuustoryhmästä,” kommentoi Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni, joka avaa kampanjastartin nettilähetyksen. “Ehdokkaissamme näkyvät hyvin myös erilaiset elämäntilanteet, sillä ehdokkaissa on tosiaan niin nuoria opiskelijoita kuin eläkeläisiäkin, suurtalouksien perheenpäitä ja yksineläviä, mutta espoolaiseen tapaan paljon ihan tavallisia perheenisiä ja -äitejä.”

Espoon Vihreiden 13.2. kampanjastartin ohjelma:

10:00-10:10 Espoon Vihreiden kampanjastartti!
Espoon Vihreiden kampanjan avaavat ja päivän ohjelmasta kertovat Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni sekä toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen

10:10-10:25 Vihreyttä Suomen ja Euroopan tasolla!
Europarlamentaarikko Ville Niinistön terveiset kuntavaaleihin!

10:25-10:35 Tehdään yhdessä vihreä Espoo!
Miten kunnissa ja Espoossa voidaan huomioida ilmasto ja muut globaalit kysymykset? Mikä on yksittäisen valtuutetun ja ehdokkaan rooli muutoksen tekemisessä?  Ville Niinistön viisi pointtia valtuutetuksi haluavalle

10:40-10:55 Huomenna Suomi on vihreä!
Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalon terveiset kuntavaaleihin!

11:00-11:25  Espoon Vihreiden vaaliohjelman julkistus
Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen vpj. Henna Partanen ja Espoon Vihreän valtuustoryhmän pj. Sirpa Hertell kertovat miten teemme yhdessä Vihreän Espoon!

11:30-12:15 Paneeli: Miksi lähdit ehdolle?
Uusien kuntavaaliehdokkaiden paneeli, jonka juontaa kaikille espoolaisille tuttu kansanedustaja ja valtuutettu Saara Hyrkkö.

12:15-12:30 Tältä näyttää Espoon Vihreiden vaalikevät 2021
Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni ja toiminnanjohtaja Valtteri Törmänen

Kampanjastartti avaa Espoon Vihreiden kuntavaalikampanjan. Tulevina viikkoina kampanja jatkuu Espoo puhuu -tilaisuuksien sarjalla, joissa kuntalaiset pääsevät tutustumaan niin Espoon Vihreiden ehdokkaisiin kuin vaaliteemoihinkin. Yhdeksän eri tilaisuuden teemat vaihtelevat ja ne pohjautuvat Espoon Vihreiden vaaliohjelmaan.