Espoon pinta-alasta metsää on 5000 hehtaaria. Miten metsiä käsitellään, kaavoitetaan ja säilytetään virkistyskäyttöön ovat keskeisiä asioita Juhani Kydön mielestä. Keskeisimpänä uhkana Keskuspuistolle hän näkee suunnitteilla olevan Espoonväylän, joka halkaisisi alueen kahtia.
“Keskuspuisto on kaupunkimme sydän. Sen reuna-alueita ei saa kaavoituksella ja rakentamisella nakertaa, vaan se olisi hyvä turvata osayleiskaavalla ja ottaa suojeltavaksi mukaan kaikki sitä ympäröivät viheralueet”, Kytö ehdottaa. Vihreät ovat tehneet valtuustoaloitteen uusien suojelualueiden perustamisesta Keskuspuistoon.

“Vihreitä äänestämällä Keskuspuisto ja muut viheralueet kuten esimerkiksi Hannusmetsä, Hanikka ja Sammalvuori, ovat paremmassa turvassa”, hän lupaa.

Soukkalainen Veera Lampi näkee, että vihreätä Espoota ei puolusteta vain luonnolle itselleen vaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä varten.

“Jokaiselle lapselle tulee tarjota omakohtaiseen luontosuhteeseen mahdollisuus. Kaikkien koulujen, päiväkotien ja kerrostaloalueiden lähellä tulee olla luonnonmukaisesti käsiteltyä metsää. Näin toivovat myös päiväkotien ja ala-asteiden johtajat. Nuuksio ei korvaa lähimetsien merkitystä”, Lampi toteaa.

Juttu on julkaistu Espoon Vihreiden kuntavaalilehdessä 2017 ”Vihreä Espoo”, jutun tehnyt lehtityöryhmä ja Riku Cajander. Kuvat Matti Rajala. Koko lehti luettavissa täällä