“Harrastamisen hinta on asia, johon Espoossa tulisi kiinnittää enemmän huomiota. Liikuntatoimella on ollut muutaman vuoden ajan ilmaista matalan kynnyksen toimintaa, mutta se ei riitä. Voisivatko kaupunki ja seurat yhteistyössä koordinoida esimerkiksi rahastoa, josta myönnettäisiin stipendejä, joiden turvin tavoitteelliset lapset pääsevät hyvillä mielin myös tavoitteellisen seuratoiminnan piiriin?”, kysyy kuntavaaliehdokas, muusikko Mikki Kauste.

“Uusia liikuntapaikkoja rakennettaessa tulisi kiinnittää huomiota sijaintiin. Suuret urheilupuistot ovat tarpeen, mutta Tapiolaa lukuunottamatta ne alkavat olla meillä jo hyvässä kunnossa. Seuraavaksi pitäisi panostaa aivan asukkaiden naapurissa sijaitseviin kenttiin, lenkkipolkuihin, asukaspuistoihin ja skeittiparkkeihin. Lähiliikuntapaikkoja tarvitaan lisää”, kertoo Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Kimmo Kyrölä.

“Varsinkin uimahallien kapasiteetti on ollut jo pitkään äärirajoilla ja Tapiolan pitkään venynyt remontti on vain pahentanut tilannetta. Onneksi Matinkylään pitkään odotetusta uimahallista on nyt päätös olemassa. Hallista tulisi rakentaa esteetön, sillä uiminen ja vesiliikunta sopivat kaikille vauvasta vaariin ja myös monelle erityisryhmälle. Kaupungillemme on tärkeä voimavara, että kuntalaisilla on terve ja liikunnallinen elämäntapa.”, päättää valtuutettu Heli Halava.

Juttu on julkaistu Espoon Vihreiden kuntavaalilehdessä 2017 ”Vihreä Espoo”, jutun kirjoittanut työryhmä. Kuvat Matti Rajala. Koko lehti luettavissa täällä