Viime viikonloppuna Oulussa järjestetyssä Vihreiden nuorten liittokokouksessa valittiin puolueen nuorisojärjestön uusi liittohallitus vuodelle 2022. Vihreiden nuorten puheenjohtajana jatkaa espoolainen Peppi Seppälä ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin seinäjokelainen Jami Haavisto. Vihreillä nuorilla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa, jotka valitaan kahden vuoden kaudeksi vuorovuosin.

Liittohallitukseen vuodelle 2022 valittiin kymmenen henkilöä, joista Espoota puheenjohtaja Seppälän lisäksi edustaa Mággá Länsman. Leppävaarassa asuva Länsman valittiin aiemmin samalla viikolla myös Espoon Vihreiden hallitukseen kunnallisjärjestön syyskokouksessa hallituksesta luopuneen Eki Luotion tilalle. Länsmanin kausi Espoon Vihreissä alkoi heti syyskokouksesta ja jatkuu Luotion loppukauden eli vuoden 2022 loppuun. Vihreiden nuorten hallituksessä hän aloittaa 1.1.2022.

“Olin jo etukäteen suunnitellut käyttäväni tulevasta vuodesta valtaosan vihreän politiikan ajamiseen ja olen todella innoissani siitä, että saan tehdä sitä sekä Espoon Vihreiden että Vihreiden nuorten hallituksessa. Alkuvuosi menee kaikin puolin aluevaalitohinassa ja loppuvuosi valmistaudutaankin jo eduskuntavaaleihin. Töitä siis riittää, mutta intoa ja paloa sitäkin enemmän”, Länsman kommentoi tulevaa vuotta. Länsman, 20, on tällä hetkellä Vihreiden nuorin ehdokas koko Länsi-Uudellamaalla. “Haluan myös omalla esimerkilläni kannustaa ja rohkaista myös muita nuoria lähtemään ehdolle. Aluevaalien asiat koskevat aivan kaikkia ja nyt kannattaa aivan jokaisen kynnelle kykenevän osallistua! Jos itse ehdokkuus ei juuri nyt nappaa, niin voi lähteä mukaan vaikka tukitiimiin ja kannustaa lähipiiriä äänestämään”, Länsman jatkaa. “Jos sotepalveluita ei rakenneta nyt kestävällä tavalla, esimerkiksi painoteta ennaltaehkäisyä ja luoda toimivia mielenterveyspalveluita, niin tulevaisuudessa niin inhimilliset kuin taloudelliset kustannukset kaatuvat meidän sukupolvemme niskaan. Tukemalla ihmisten kokonaisvaltaista terveyttä jo lapsesta saakka, koko yhteiskuntamme voisi paremmin.”

Aluevaaleissa Länsman tähtää tosissaan aluevaltuustoon ja pyrkii kampanjallaan ensisijaisesti nostamaan nuorten äänestysprosenttia. Hän nostaa tärkeimmiksi vaaliteemoikseen mielenterveyden, vammaispalvelut, sekä sateenkaaripolitiikan & seksuaaliterveyden. 

Vihreiden nuorten hallitus 2022


Koko Vihreiden nuorten liittohallitus vuonna 2022:
Peppi Seppälä, pj, Espoo
Jami Haavisto, pj, Seinäjoki / Helsinki
Tuomo Kondie, Tampere
Katja Legeza, Helsinki
Julia Liljegren, Pori
Konsta Lindi, Helsinki
Mággá Länsman, Espoo
Aino Marjamaa, Turku
Selinä Nera, Turku
Iiris Pääkkönen, Joensuu
Coel Thomas, Helsinki
Verde Ålander, Helsinki

 

Vihreiden nuorten liittokokouksessa hyväksyttiin myös Vihreiden nuorten uusi periaateohjelma ja talouspoliittinen ohjelma sekä esiteltiin nuorisojärjestön oma aluevaaliohjelma.