Vihreiden naisten pääsihteeri ja kaupunginvaltuutettu Sirpa Hertell valittiin Espoon vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajaksi ryhmän johdosta terveydellisten syiden takia vetäytyneen Jyrki Kasvin tilalle. Kasvi jatkaa valtuutettuna ja Espoon Vihreiden edustajana Länsimetro Oy:n hallituksessa.

Hertell kommentoi valintaansa ryhmän johtoon, että on otettu päästessään vetämään maan toiseksi suurimman kaupungin toiseksi suurinta valtuustoryhmää. “Espoossa on tilausta koulutuksen, ympäristön, yhdenvertaisuuden ja kaupungin kestävän kehityksen puolustajille. Tavoitteenamme on, että Vihreät on tulevissa kuntavaaleissa entistäkin vahvempi ja saamme ainakin kaksikymmentä valtuutettua. Toivotan lämpimästi kaikki espoolaiset mukaan rakentamaan vihreämpää Espoota ja parempaa tulevaisuutta ensi kevään kuntavaaleissa”, Hertell toteaa. Päivätyössään Hertell työskentelee Vihreiden Naisten pääsihteerinä ja on pitkäaikainen Espoon kaupunginvaltuutettu sekä HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Aiemmin keväällä valtuustoryhmä valitsi valtuutettu Risto Nevanlinnan ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi, kun tehtävää hoitanut Saara Hyrkkö jäi perheenlisäyksen myötä äitiyslomalle. Nevanlinna on kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja sekä maakuntavaltuuston jäsen, ja hän on ollut viime aikoina esillä laajasti muun muassa Pohjois- ja Keski-Espoon kaavoitukseen liittyvissä kysymyksissä. “Olemme saavuttaneet monia tavoitteitamme ja vihreiden kädenjälki näkyy niin Espoon kaupunkikuvassa kuin päätöksenteossa entistä vahvemmin. Suuria voittoja ovat olleet mm. konkreettiset hiilineutraaliustavoitteet ja muut kestävän kehityksen kirjaukset, mutta myös parannukset joukkoliikenteeseen, koulutukseen sekä kaupunkilaisten hyvinvointiin ja osallistuuteen. Näillä teemoilla jatkamme Espoon kehitystä”, Nevanlinna sanoo.

Vihreän valtuustoryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Tiina Elo, joka kiittää ryhmän johdossa toimineita Kasvia ja Hyrkköä hyvästä yhteistyöstä. Elo toteaa, että vihreitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. “Vihreillä on monipuolinen ja osaava valtuustoryhmä sekä loistava ryhmähenki. Koronaepidemia haastaa erityisesti suurten kaupunkien toimintaa ja taloutta aivan uudella tavalla. Haluamme varmistaa, että kunnianhimoisista ilmastotavoitteista ja asukkaille tärkeistä palveluista ei tingitä vaikeinakaan aikoina”, Elo painottaa.


Kuntavaalit pidetään 18. huhtikuuta 2021. Kiinnostuksestaan kuntavaaleihin voi ilmoittaa osoitteessa vihreat.fi/ehdokkaaksi