Espoon Vihreät on täydentänyt ehdokaslistaansa tuleviin kuntavaaleihin. Nyt mukaan tulee monen suomalaisen perjantai-illoista tuttu kasvo Omar Faik.

“Lähdin mukaan katsomaan voinko vaikuttaa tätä kautta läheisteni elämään. Vaaliteemani kumpuavat omasta arjestani ja elämästäni Leppävaarassa. Nuorten syrjäytyminen, arvokas vanhuus ja miten voimme tukea kaikenlaisia ihmisiä löytämään kodin Espoosta ovat asioita, jotka puhuttavat minua, mutta myös ystäviäni,” Omar kertoo. “Esimerkiksi millä tavalla kohtelemme ihmisiä vanhainkodeissa, onko vieraskielisinä Espooseen muuttaville tarpeeksi tukea suomen opiskeluun ja miten jokainen pidetään mukana yhteiskunnassa.” 

Lisäksi ehdokkaiden joukkoon liittyy palkittu tietokirjailija ja tiedetoimittaja Markus Hotakainen. Hän on tunnettu useista tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä säätä käsittelevistä tietokirjoistaan, joista viisi on suunnattu lapsille ja nuorille ja Hotakaisen uusin kirja Mustat aukot julkaistaan 15. helmikuuta. Aiemmin urallaan hän on saanut muunmuassa Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon ja Valtion tiedonjulkistamispalkinnon sekä lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllön.

“Odotan mielenkiinnolla vaalikevättä. Itselleni tärkeitä asioita ovat luonto ja kulttuuri. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että ne ovat jatkossa yhä vahvemmin osa espoolaista imagoa ja identiteettiä,” kertoo Hotakainen päätöksestään lähteä ehdolle. “Etenkin korona-aikana luonnosta on tullut monelle tärkeä pakopaikka arjen haasteista. Sen myötä ovat korostuneet ympäristöasiat yleisemminkin: Espoon on omalta osaltaan huolehdittava siitä, että ilmastonmuutos otetaan tosissaan.” 

Muita tässä vaiheessa mukaan ehdolle tulleita ovat SOS-lapsikylän asiantuntija ja VTM Eppu Saarela (36) sekä biologi (FM), datanomi ja erä- ja luonto-opas Hanna Koivula (50). Saarela on ollut aiemmin Vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa ja kuntavaaleissa Vaasassa, mutta on palannut lapsuuden kotikaupunkiinsa Espooseen ja lähtee innolla kuntavaaleihin edistämään lastensuojelua ja syrjäytymistä ehkäisevää politiikkaa.

“Koronaepidemia on jättänyt taloutta suuremman hyvinvointivajeen. Se näkyy toisen asteen keskeyttämisten määrän tuplautumisena, nuorten väkivaltarikosten kasvuna pääkaupunkiseudulla. Samaan aikaan päihdekuntoutujien tilanne on kärjistynyt. Espoon Kaupungilla on hyvät mahdollisuudet parantaa koronaepidemian toipumista pitämällä kaikki mukana yhteisessä veneessä.”

Koivula on tieteellisten aineistojen hallinnan asiantuntijana Tieteen tietotekniikan keskus CSC:llä, ja on muuttanut takaisin Espooseen asuttuaan Kontiolahdella kahdeksan vuotta Itä-Suomen yliopistossa tutkijana toimineen puolison työn vuoksi. “Kuntavaaleissa haluan tuoda ympäristöasiantuntemukseni mukaan kunnan päätöksentekoon sekä antaa äänen eri syistä syrjäytymisuhan alaisille ihmisille. Minulla on kokemusta maailmalla ja maalla asumisesta, sekä Edmontonissa, Espoossa ja Kontiolahdella kasvaneiden lasteni kautta myös monikielisyydestä, koulumaailmasta ja nuorten aikuisten asemasta. Nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisy on tärkeintä mitä kunnassa voidaan tehdä.”

Espoon Vihreät avaa kuntavaalikampanjansa tulevana lauantaina 13. helmikuuta nettilähetyksellä, jossa paikallisten ehdokkaiden lisäksi ääneen pääsevät myös Vihreiden puheenjohtaja ja sisäministeri Maria Ohisalo ja europarlamentaarikko Ville Niinistö. Tilaisuudessa julkistetaan myös Espoon Vihreiden vaaliohjelma tuleviin kuntavaaleihin.


Voit seurata kampanjastarttia Espoon Vihreiden Facebookissa la 13.2. klo 10.00-12.30


Vihreillä on nyt kasassa Espoossa satakunta ehdokasta. Voit tutustua kaikkiin tähän mennessä nimettyihin ehdokkaisiin Espoon Vihreiden nettisivuilla osoitteessa:
www.espoonvihreat.fi/kuntavaalit-2021/ehdokkaat/

Loppu ehdokaslista täydennetään Espoon Vihreiden hallituksen toimesta. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään ehdolle kuntavaaleihin Vihreiden listalta, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan tai puheenjohtajaan.

Lisätietoja:
Valtteri Törmänen, Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja
050 597 2007 // valtteri.tormanen@vihreat.fi

Antti Brunni, Espoon Vihreiden puheenjohtaja
044 554 4669 // antti.brunni@vihreat.fi