Espoon Vihreiden aktiivi ja hallituksen jäsen Peppi Seppälä, 27, on ilmoittanut tavoittelevansa Vihreiden Nuorten puheenjohtajuutta, joka valitaan järjestön liittokokouksessa marraskuussa.

Vihreät nuoret on puolueen nuoriso- ja opiskelijajärjestö. Liitto koostuu paikallisista jäsenjärjestöistä sekä suorista henkilöjäsenistä. Vihreillä nuorilla on 1500 jäsentä ympäri Suomen ja toimintaa 22 paikkakunnalla.

“Haen Vihreiden Nuorten puheenjohtajaksi, sillä haluan olla kehittämässä Vihreitä nuoria, joka vaatii Suomen kunnianhimoisinta ja radikaaleinta ilmastopolitiikkaa sekä intersektionaalisen feminististä yhteiskuntaa”, Seppälä kertoo ja sanoo tuovansa mukanaan vahvaa osaamista energiapolitiikasta sekä järjestöjohtamisesta. Lisäksi hän kokee vahvuudeksi taustansa, jossa yhdistyvät niin opiskelijapolitiikka, kaupunkilaisuus kuin maaseutu. Monipuolisen taustansa ansiosta Seppälä kokee olevansa sopiva valinta vetämään Vihreitä Nuoria ja viemään toimintaa myös uusiin kaupunkeihin. Seppälä on ensimmäinen espoolainen hakija puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi moneen vuoteen.

Mahdollisuuksia vaikuttaa ja muuttaa maailmaa

Seppälän polku Vihreissä on alkanut jo 15 vuotiaana, jolloin hän liittyi puolueeseen. Ilmastonmuutos on huolettanut aina Seppälää ja sen torjunta oli suurimpia syitä lähteä politiikkaan ja sitä hän on halunnut edistää myös Espoon politiikassa.

“Espoon Vihreisiin sain ensikosketuksen kun nykyinen kansanedustaja Iiris Suomela oli ehdottanut minua kuntavaaliehdokkaaksi ja sain soiton että haluaisinko tulla ehdokashaastatteluun, jonka seurauksena päädyin ehdolle kunnallisvaaleihin 2017. Myöhemmin päädyin Aalto-yliopistossa toimivien Aaltovihreiden puheenjohtajaksi sekä Vihreiden Nuorten hallitukseen”, Seppälä muistelee.

Nuorten puolella aktiivisen toimimisen myötä hänelle on kertynyt lukuisia luottamustoimia myös muualla puolueessa. Lyhyessä ajassa hän on päätynyt niin Espoon Vihreiden, Espoon tieteen ja teknologian Vihreiden kuin Uudenmaan Vihreidenkin hallituksiin. Uudet tehtävät ovat olleet helppoja ottaa haltuun, sillä tukea on hänen mukaansa löytynyt eikä koskaan ole tarvinnut epäillä etteikö hänen osaamistaan arvostettaisi.

Esimerkiksi siinä syyskokouksessa, jossa hänet valittiin Espoon Vihreiden hallitukseen, paikalla oli myös vihreiden silloinen puheenjohtaja Pekka Haavisto. Puheenvuorossaan Haavisto painotti kuinka tärkeää on, että vihreissä tuetaan nuoria ja etenkin naisia politiikassa. “Tämän jälkeen oli helppo mennä kokoukseen eteen esittäytymään ja kertomaan miksi haen hallitukseen.”

Tähtäimessä Vihreiden nuorten puheenjohtajuus ja Espoon kaupunginvaltuusto

Myös Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni muistaa kun Seppälä tuli mukaan toimintaan ja hänestä oli alusta asti selvää, että tässä on nyt tekijä joka tulee menestymään. “Muistan hyvin ensimmäisen kokouksen, jossa Peppi oli mukana. Alusta lähtien on ollut selvää, että Peppi menee vielä pitkälle omalla tekemisellään ja tinkimättömyydellään. Juuri hänen kaltaisiaan vaikuttajia tarvitaan Espoossa”, Brunni sanoo ja kertoo olevansa ilahtunut Seppälän hakemuksesta Vihreiden Nuorten puheenjohtajaksi. 

Vihreiden Nuorten puheenjohtajuuden lisäksi Seppälällä onkin tähtäimessään ensi kevään kuntavaalit. Niissä hän nostaa teemoikseen ympäristön, joukkoliikenteen ja nuoria houkuttelevan kaupungin. Lisäksi hän toivoo, että Espoossa mahdollisimman moni nuori lähtisi itse mukaan rohkeasti kuntavaaleihin vaikuttamaan miten heidän kaupunkinsa toimii, joko sitten ehdokkaana tai esimerkiksi tukitiimien kautta, sillä nuorten äänen tulee kuulua hänen mukaansa Espoossa vahvemmin niin kaupunginvaltuustossa kuin kaupunginhallituksessakin.

“Nuorten kiinnostus politiikassa on kasvussa ja toivon sen realisoituvan myös tulevissa kuntavaaleissa. Jo tämän kevään eduskuntavaaleissa kaikista nuorimman äänestäjäryhmän eli 18–24-vuotiaiden nuorten äänestysprosentti kasvoi hurjasti jopa yli kahdeksan prosenttiyksikköä ja sen seurauksena nuorille tärkeät asiat kuten ilmasto ja koulutus näkyvät nyt enemmän politiikassa,” Seppälä sanoo. “Kuitenkin viime kuntavaaleissa lähes kaksi kolmesta nuoresta jätti sen sijaan äänestämättä, vaikka kuntavaaleissa päätetään juuri niistä asioista, jotka vaikuttavat jokaisen nuoren arkeen. Tähän tulee saada muutos.”

 

Kiinnostaako sinua olla ehdolla seuraavissa vaaleissa? Katso tulevana tiistaina 11.8. klo 18 Espoon Vihreiden Instagram tililtä (@espoonvihreat) lähetys, jossa nuoret ehdokkaat Peppi Seppälä ja Olli-Pekka Paasivirta keskustelevat ehdokkuudesta ja vaaleista sekä vastaavat katsojien kysymyksiin. Halukkuudestaan ehdokkaaksi voi ilmoittaa osoitteessa www.vihreat.fi/ehdokkaaksi

 

Kuka? 

Peppi Seppälä
27 vuotta
Asuu Matinkylässä
Opiskelee Master’s Programme in Advanced Energy Solutions
Työskentelee energia-asiantuntijana
Toiminut aktiivisesti Aalto-yliopiston ylioppilaskunnassa
Harrastaa lukemista ja huonekasveja
On vähemmän tunnettu mehiläistarhauksestaan