(Länsiväylä 3.12.2014) Keskelle Espoota Keran alueelle suunnitellaan tiivistä 5000-15000 asukkaan asuinaluetta, rantaradan varteen.

Keran alueella on mahdollista tarjota myös monipuolisia ja persoonallisia liikuntamahdollisuuksia. AGA:n entisen tehtaan alueen niin sanotut kaarihallit voisi kunnostaa monitoimitiloiksi – halleihin mahtuisi esimerkiksi sulkapallo ja salibandykenttiä ja samaan yhteyteen voisi saada tiloja tanssiin, savipajaan tai kudontaan myös nuorille. Alueella toimii lukuisia kouluja, jotka kaipaavat liikuntatiloja. Nuorille tiloja ei ole lähimainkaan.

Lisäksi Karamalmin hylätyn liikennepuiston voisi kunnostaa osin tai kokonaan alkuperäiseen käyttöönsä. Liikennepuiston aluetta voisi täydentää leikkipuistolla – pienemmät voisivat ahertaa kiipeilytelineissä samalla kun perheen isommat opettelevat liikennesääntöjä.

Tämän hetken suunnitelmissa liikennepuisto purettaisiin kokonaisuudessaan: miksi purkaa jotain mikä on sekä historiallista että tarpeellista?

Keran alueella on monimuotoinen ja persoonallinen historia, jota ei saa uuden rakentamisen innossa jyrätä. Liikennepuisto kertoo myös Espoon historiasta. Myös mahdollisimman moni alueen teollisuusrakennuksista – kuten AGAn kaarihallit – tulee purkamisen sijaan kunnostaa ajanmukaiseen käyttöön. Monumenttien rakentamisen sijaan uusiokäyttö on retroa.

Pia Aarrekivi
liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsen (vihr) ja varavaltuutettu

Tony Hagerlund
kaupunginhallituksen varajäsen (vihr)

Espoo