(Länsiväylä 8.10.2008) Sellosalissa ei tänä syksynä nähdä elokuvia. Keväällä nähtiin. Miksi ei? Sellosalin valmistumisen jälkeen on siellä esitetty välillä syyskaudella ja välillä kevätkaudella  kaupungin toimesta hyviä laatuelokuvia. Näytöksiä on ollut kerran kuukaudessa ja lippujen hinnat ovat olleet edulliset.

Kun näytöksiin on mennyt, on voinut olla varma, että näkee  laatuelokuvan, vaikka ei olisi elokuvasta tiennyt mitään etukäteen. Näytännöt eivät ole olleet läheskään täynnä ja syynä on varmaan ollut riittämätön tiedotus ja näytösten epäsäännöllisyys.

Leppävaarassa ei ole ollut minkäänlaista elokuvateatteria, joten Helsinkiin on pitänyt matkustaa, jos on halunnut mennä elokuviin. Nyt lokakuun lopussa on tulossa elokuvateatteri, mutta ohjelmistosta ei vielä ole varmuutta: esitetäänkö laatuelokuvia vai nuorisolle tarkoitettuja ns. toimintaelokuvia. Riippumatta kaupallisesta tarjonnasta ei elokuvia ole Leppävaaran kaltaisessa asutuskeskuksessa liikaa.

Kaupungin panostus kerran kuukaudessa esitettävään laatuelokuvaan on pieni, kun ajatellaan, minkälaisia elämyksiä hyvä elokuva tuo nuorisolle ja vanhemmillekin katsojille.

Raili Raita-Ruponen
elokuvan ystävä Mäkkylästä (vihr)