Kotimaan politiikkaa ja mediaa hän on seurannut tarkalla silmällä varsinkin vuosina 2015-2016, jolloin hän toimi Tampereen yliopiston vierailijaprofessorina. Nykyisin Virtanen vierailee eri oppilaitoksissa ja tilaisuuksissa puhumassa turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin, mediaan ja humanitaariseen apuun liittyvistä asioista. Hän on kirjoittanut tietokirjat kehitysyhteistyöstä, rauhanturvatoiminnasta ja katastrofiavusta.

“Vihapuheen nousu ja hallituksen kova politiikka heikoimmassa asemassa olevia kohtaan on saanut minut tuntemaan, että pitää tehdä jotain muutakin kuin vain puhua inhimillisemmän maailman puolesta. Juuri kunnissa vastataan kotoutumisen haasteisiin ja kuntavaalit ovat isosti sivistysvaalit. Vihreillä on lupaavin ote ja tahto sivistykseen, suvaitsevaisuuteen, sovun rakentamiseen, kansainvälisyyteen ja viihtyisään kaupunkiympäristöön ja tuntui luontevalta lähteä vaaleihin juuri vihreiden listalla. Haluan olla mukana rakentamassa inhimillisempää Suomea ja Espoota” valottaa Rauli Virtanen ehdokkuutensa taustoja.

Vihreät haluavat kuntavaaleissa rakentaa lapsillemme maailman parhaan koulun, suojella yhteistä ympäristöämme, torjua köyhyyttä ja eriarvoisuutta ja luoda työtä ja turvaa koko Suomeen. Espoossa Vihreät on toiseksi suurin puolue.

”Tavoittelemme merkittävää vaalivoittoa, jotta voimme päätöksenteossa puolustaa  espoolaisten palveluita, ympäristöä ja joukkoliikennettä. Rauli Virtasen mittava kansainvälinen kokemus täydentää hienosti monipuolista ja asiantuntevaa ehdokaslistaamme,” iloitsee Espoon Vihreiden puheenjohtaja Kaarina Saramäki.

“Mahtavaa saada ehdokasjoukkoon arvostettu kovan luokan tekijä. Rauli Virtanen on nähnyt maailmaa konfliktialueilla ja pystyy tekemään yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa. Juuri tällaisia ihmisiä politiikkaan tarvitaan” hehkuttaa Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Kimmo Kyrölä.

Espoon Vihreiden listalla on nyt 102 ehdokasta, joihin voi tutustua sivuillamme https://www.espoonvihreat.fi/kuntavaalit-2017/. Espoon Vihreät tulevat nimeämään täyden 112 ehdokkaan listan 9.4 pidettäviin kuntavaaleihin.

Aiheesta kirjoitti ainakin Länsiväylä ja Vihreä Lanka