Ryhmien väliset neuvottelut toimitilainvestointiohjelmasta alkavat huomenna. Niitä johtaa Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu.

Vaikka koulu- ja päiväkotihankkeisiin esitetään seuraavan 12 vuoden aikana 1 053 miljoonaa euroa, on investointiohjelma tarpeisiin nähden valitettavan niukka.

”Pohjaesitys on mennyt parempaan suuntaan, mutta neuvotteluista tulee varmasti hankalat, kun monia tärkeitä hankkeita on jouduttu lykkäämään,” toteaa Hopsu.

Tässä Vihreiden keskeisiä huolenaiheita ja neuvottelutavoitteita:

– Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan esitykseen verrattuna on lykätty kuuden päiväkodin peruskorjausta/rakentamista ja lisäksi listalta puuttuu kokonaan seitsemän päiväkotia, joista kuusi uudisrakennusta. Huolemme päivähoitopaikkojen riittävyydestä on suuri.

– Peräti 12 kouluhanketta on lykätty verrattuna lautakunnan esittämään tarpeeseen. Näistä 10 on peruskorjauksia. Peruskorjausten lykkääminen investointikaton takia ei ole inhimillisesti eikä taloudellisesti kestävää. Tänäkin vuonna on jouduttu siirtämään Pakankylän ja Jupperin koulut hätäväistöön.

– Pidämme tärkeänä, että Kauklahdessa säilyy lukio ja olemme edellyttäneet, että selvitetään vaihtoehdot Espoon yhteislyseon lukion tilaratkaisuiksi.

Terveellisten ja turvallisten koulu- ja päiväkotitilojen lisäksi kasvavassa kaupungissa tarvitaan myös esimerkiksi asukaspuistoja sekä tiloja sosiaali- ja terveyspalveluille, kulttuurille ja liikunnalle. Vihreät ovat jo pitkään kiirehtineet myös Träskändan kartanon kunnostamista.

Ryhmien välisiä neuvotteluja käydään 31.8.-4.9.