Espoon Vihreät nimesi kesäkuussa ensimmäiset 22 ehdokasta kuntavaaleihin. Nuorin nimetyistä ehdokkaista, Leila Arstila, valittiin samalla myös Espoon Vihreiden hallitukseen.

“Onhan se aika huikea juttu tulla samalla kertaa valituksi kuntavaaliehdokkaaksi ja uudeksi hallituksen jäseneksi Espoon Vihreisiin! Espoo on kuitenkin maan toiseksi suurin kaupunki ja kaupungissa maan toiseksi suurin vihreä valtuustoryhmä. Innolla kohti näitä uusia haasteita ja vihreämpää Espoota!”, Arstila sanoo.

Aallossa opiskeleva Arstila oli myös nimetyistä ehdokkaista nuorin. 22-vuotias kemian tekniikan opiskelija on ehtinyt kuitenkin toimia jo Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa, Tekniikan Akateemisten (TEK) valtuuston jäsenenä ja Aalto-yliopiston akateemisten asioiden komitean opiskelijaedustajana sekä peruskouluaikoina silloisen kotikuntansa nuorisovaltuustossa. Opiskelija-aktiivina hänellä on laaja ystäväpiiri, jossa hänet tunnetaan empaattisena ja avoimena, mutta määrätietoisena toimijana. “Koen olevani parhaimmillani vuorovaikutustilanteissa, joissa pääsen innostamaan muita ja huolehtimaan, että kaikki pääsevät osallistumaan ja vaikuttamaan siihen mitä ollaan tekemässä. Eivätkä opiskeluvuodet Otaniemessä ole kadottaneet minulle ominaista savolaista rempseyttä.”

Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni toivottaa Arstilan lämpimästi vastaan ja kehuu tästä huokuvaa energiaa. “Nuoret ovat tulevaisuus, mutta he ovat myös tässä ja nyt. Siksi on tärkeää, että nuoret ovat mukana kaupunkimme päätöksenteossa myös aktiivisina toimijoina. Leilasta hehkuu mahtavaa mukaansatempaavaa fiilistä, joka saa niin nuoret kuin muutkin innostumaan vaikuttamisesta”, Brunni toteaa tyytyväisenä. Brunni myös kiittää hallituksessa toiminutta Tea Törmästä, jonka paikalle Arstila nousee. “Tea toi omanlaista lämpöään hallituksen kokouksiin ja toimintaan sekä omasi valtavasti osaamista, joten hänen muuttonsa oli harmillinen menetys Espoolle. Ilahduin kumminkin, että hän oli lähtenyt uudessa kotikaupungissaan Joensuussa ehdolle eli työ paremman huomisen puolesta jatkuu!” 

Tavoitteena yli kaksikymmentä vihreää valtuutettua Espoossa

Arstila tuo Espoon Vihreisssä voimakkaasti nuorten ääntä kuuluviin. Hän haluaa omalla esimerkillään kannustaa myös muita nuoria lähtemään politiikkaan. “On absurdia ajatella, ettei yhteiskunnallinen keskustelu ja päätöksenteko koskisi myös meidän ikäluokkaa – päinvastoin” Arstila kommentoi. 

 

Kuntavaaleissa Arstila tähtää tosissaan valtuustoon ja on kiinnostunut muun muassa opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnasta. Hän nostaa tärkeimmiksi vaaliteemoikseen sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden, koulutuksen sekä  arjen  hyvinvoinnin takaamisen taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta. Arstila toivoo että Espoo toimisi esimerkillisenä kaupunkina tukemassa asukkaitaan reilussa muutoksessa, ja haluaa itse olla mukana toteuttamassa tätä tavoitetta.

“Espoossa on tilausta koulutuksen, ympäristön, yhdenvertaisuuden ja kaupungin kestävän kehityksen puolustajille. Espoon Vihreät tavoittelee tulevissa kuntavaaleissa entistäkin vahvempaa asemaa ja tavoitteena on saada ainakin kaksikymmentä valtuutettua. Toivotan lämpimästi kaikki espoolaiset mukaan rakentamaan vihreämpää Espoota ja parempaa tulevaisuutta ensi kevään kuntavaaleissa”, Brunni täydentää.

Seuraavan kerran kuntavaaliehdokkaita nimetään alkusyksystä. Mikäli sinua kiinnostaa olla mukana ehdokkaiden joukossa tai tiedät juuri oikean tyypin muuttamaan maailmaa, klikkaa itsesi sivulle vihreat.fi/ehdokkaaksi!