(Suur-Leppävaaran Vihreät Tiedote 25.11.2010)Suur-Leppävaaran Vihreät kannustaa natiiveja tutustumaan maahanmuuttajiin. Kulttuurikeskus Almassa maahanmuuttaja-aiheisen keskustelutilaisuuden pitänyt Suur-Leppävaaran Vihreät vaatii, että maahanmuuttajille on annettava oma ääni maahanmuuttokeskustelussa.

Suur-Leppävaaran Vihreät haluaa korostaa, että maahanmuuttajia on erilaisia ja he tulevat hyvin erilaisista kulttuureista. Osa saapuu Suomeen pakolaisina, osa vapaaehtoisesti esimerkiksi työn, rakkauden tai perheen perässä. Olisi kiinnitettävä huomiota siihen, keistä me todella puhumme, kun puhumme maahanmuuttajista. 2-vuotiaana Suomeen muuttanut ei välttämättä pidä itseään maahanmuuttajana, sillä on kasvanut käytännössä koko ikänsä Suomessa.

-Juurtuminen uuteen kotimaahan kestää noin kolme vuotta, mutta sopeutuminen voi viedä jopa kolme sukupolvea, sanoo Suur-Leppävaaran Vihreiden hallituksen jäsen Marjut Lindroos. -Tärkeää on, että maahanmuuttajasta tulee yhteiskunnan tasavertainen jäsen, Ahmed Goshnaw jatkaa. Perusteellinen suomenkielen koulutus edistää tätä ja sitä, että maahanmuuttajalla on mahdollisuus osallistua yhteiskunnan toimintaan ja tutustua myös natiiveihin.

Suur-Leppävaaran Vihreät kannustaakin kantaväestöä tutustumaan maahanmuuttajiin ja maahanmuuttajia tutustumaan kantaväestöön. Näin on mahdollista tehdä vieraasta tuttua, ravistella stereotypioita ja ennen kaikkea kohdata jokaisen yksilön ihmisyys, muistot ja kokemukset.

-On aika lopettaa kielteisten asioiden korostaminen maahanmuuttokeskustelussa. Tällainen puhe ruokkii eri väestöryhmien eristäytymistä, sanoo Sulevin puheenjohtaja Pia Aarrekivi. -Me kaikki voimme oppia jotakin toisiltamme ja se on nähtävä rikkautena, Aarrekivi jatkaa -Tätä kautta voimme todella antaa maahanmuuttajille mahdollisuuden osallistua maahanmuuttokeskusteluun, jossa heidän omaa ääntänsä tarvitaan.

Suur-Leppävaaran Vihreät ry.

Lisätietoja:

Pia Aarrekivi, pj.

p. 0400-130 000