Tapiolan uimahallin korjaaminen uimakuntoon otti maanantaina aimo harppauksen eteenpäin, kun valtuusto hyväksyi uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnitelman.

“Olen tyytyväinen, että pitkällisen prosessin jälkeen hanke viimein etenee. Kun on kyseessä suojeltu rakennus, korjaaminen on aikalailla ainoa mahdollinen etenemistapa, jos ja kun Tapiolan keskustassa halutaan vielä päästä uimaan. Hienoa, että tähän löytyi eri viranomaistahoilta yhteinen ratkaisu”. Tila- ja asuntojaoston puheenjohtaja Tiina Elo kiittää.

Tapiolan uimahalli on osa arvokkainta Tapiolaa. Rakennus valmistui vuonna 1965 ja sen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Aarne Ervi. Vuonna 2005 uimahalliin tehtiin peruskorjaus ja laajennus, mutta vain kymmenisen vuotta siitä, halli piti sulkea jatkuvien korjaustarpeiden vuoksi.

Nyt rakennuksesta on teetetty kattavat rakenne- ja kuntotutkimukset, joiden perusteella halli korjataan. Tavoitteena on myös säilyttää rakennuksen ulkonäkö mahdollisimman lähellä alkuperäistä sekä säilyttää arvokkaimman sisätilan eli allasosaston ilme entisellään.

“Tapiolalaisille uimahalli on todella tärkeä. Peruskorjaus on haastava, joten epävarmuuksiakin hankkeessa on. Myös hinta on kasvanut paljon. Emme kuitenkaan voi jättää uimahallia tyhjäksikään keskelle arvokkainta kulttuuriympäristöämme. Allastilastakin on pulaa, joten johonkin uimahalli pitäisi joka tapauksessa rakentaa.” valtuuston puheenjohtaja, tila- ja asuntojaoston puheenjohtajana Elon kanssa vuorotellut Henna Partanen toteaa.

Valtuuston kokouksessa Tapiolan uimahallin hankesuunnitelman hyväksymistä kävivät puolustamassa Vihreiden Meri Löyttyniemi, Saara Hyrkkö ja Johanna Karimäki.

”On tärkeää, että Tapiolan uimahalli saadaan pitkän tauon jälkeen taas siihen käyttöön, mihin se on alun perinkin tarkoitettu.” Löyttyniemi puhui ja samalla vastusti asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

”Nyt on löytynyt kelpo kompromissi, jossa vaalitaan arvokasta kulttuuriperintöämme, parannetaan rakennuksen energia- tehokkuutta ja palautetaan Tapiolaan mahdollisuus polskia muuallakin kuin kesäisessä kahluualtaassa.” tapiolalainen valtuutettu Saara Hyrkkö kiitteli.

Ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja, Johanna Karimäki puolestaan muistutti, että rakennushistorian vaalimiseen kannattaa panostaa silloin, kun on tarve ja vahvat perusteet. ”Kuntoilu, liikunta, uiminen ja asukkaiden terveyden edistäminen ovat meidän tärkeimpiä päätöksiämme.” hän muistutti valtuutettuja.

Hankesuunnitelman mukaan Tapiolassa pitäisi päästä uimaan vuonna 2025.