Ehdokkaamme Omar Muaffak Faikin tiedot on kirjoitettu väärin Espoon kaupungin äänestyspisteiden ehdokaslistaukseen.

Myös Helsingin Sanomat uutisoi asiasta:

Espoo joutuu vaihtamaan kaikki kuntavaalien ehdokaslistaprintit uusiin nolon nimimokan vuoksi

Espoon kaupunki joutuu vaihtamaan kaikki valmiiksi printatut kunnallisvaalien ehdokaslistansa uusiin, sillä niihin on lipsahtanut nolo nimimoka yhden ehdokkaan kohdalle.

Vihreiden ehdokkaan Omar Muaffak Faikin nimi on ehdokaslistoissa jäänyt erikoiseen muotoon. Nimen yhteydessä mainitaan aina myös ammatti, mutta Muaffak Faikin kohdalla ammatti on sekoittunut nimeen.

Siis näin:
Muaffak, Faik
Omar tarjoilija, yrittäjä

Kun oikea muoto olisi:
Muaffak Faik, Omar
tarjoilija, yrittäjä

Tilanteesta tekee erityisen harmillisen se, että ennakkoäänestys on pyörinyt virheellisellä kirjoitusasulla jo viikon verran.

Ehdokasprinttien vaihtamisessa ei ole kyse ei ole mistään pienestä operaatiosta, vaan ”sadoista ja sadoista” printeistä, kertoo hallintosihteeri Heidi Rosenberg Espoon kaupungilta.

”Niitä on toimitettu kotiäänestysvirkailijoille, ennakkoäänestyspaikoille ja laitoksiin”, hän kertoo.”

Kaupunki ei Helsingin Sanomien mukaan tällä hetkellä osaa kertoa millä aikataululla ehdokasluettelot saadaan uusittua. Espoon Vihreiden ehdokas Omar otti uutiset vastaan harmistuneena, sillä hän on monelle suomalaiselle tuttu nimenomaan Omarina, mutta osaa silti suhtautua käyneeseen inhimilliseen virheeseen huumorilla: ”Tämmöset asiat pitää ottaa huumorilla. Tottahan teen tarjoilijan töitä, mutta ehkäpä nyt pitää tarjoilla Omar-karkkeja tai -munkkeja”, hän sanoo ja poseeraa kermakaramellituotteiden kanssa. “Jos #omartarjoilija trendaa tämän takia, niin hyvä homma vaan. Tärkeintä, että numero eli 172 oli kaupungin printeissä oikein.”

Omariin ja muihin Espoon Vihreiden ehdokkaisiin voit tutustua ehdokasgalleriassamme:
www.espoonvihreat.fi/ehdokkaat