(Tuomo Railo tiedote 8.10.2010)Espoolainen tanssi- ja kuvataiteilija Tuomo Railo haluaa tukea Espoon Vihreiden eduskuntavaalikampanjaa lahjoittamalla sata akvarellia käsittävän teossarjansa myyntiin. Lahjoituksellaan Railo haluaa kommentoida viimevuosien vaalirahoitussotkujen synnyttämää keskustelua ja tarjota yksityisille ihmisille mahdollisuuden tukea Vihreän Liiton eduskuntavaalikampanjaa taideoston avulla.

Kaikki Railon maalaussarjan työt ovat samankokoisia (40 cm x 30 cm) vesivärimaalauksia paperille ja ne myydään kehystämättöminä 100 euron kappalehintaan. Railo on lahjoituksen tehdessään dellyttänyt ettei teoksia myydä yhteisöille eikä yrityksille. Teossarja tulee esille Espoonsillan Galleriassa 12.10.2010 avautuvaan näyttelyyn sekä internetiin osoitteessa www.flickr.com/railo. Teoksia voi varata myyntinäyttelyssä ja netissä ostaminen onnistuu Vihreiden verkkaupan kautta seuraavana aamuna.

”Ajatus lahjoituksesta syntyi viime keväänä, kun Kokoomus julkisti oman kalliilla rahalla tuotetun mainoskampanjansa, jossa Kokoomusta pestiin urakalla vihreäksi. Halusin toimia ja ehdotin taidelahjoitusta Espoon Vihreille, jotka innostuivat asiasta heti. Sarjan työt ovat syntyneet kevään, kesän ja alkusyksyn aikana. Teossarjani sisältää maisemia, asetelmia, abstraktioita, tanssillisia omakuviani ja onpa mukaan lennähtänyt muutama öljyn tahrima pelikaaniinikin. Pyrin siihen ettei lahjoituksestani koituisi Vihreille kuluja, siksi työt myydään kehystämättöminä ja pääasiassa internetin kautta. Töiden kooksi valikoitui postin suurimpaan kovitettuun kuoreen mahtuva koko. On hienoa että teokset pääsevät kokonaisuutena esille myös Galleria Espoonsiltaan.” Tuomo Railo kertoo lahjoituksen taustoista.

”Tämä on Vihreiden historian merkittävimpiä lahjoituksia. Teoksia on jo varattu, vaikka teokset julkaistaan vasta näyttelyn avajaisissa.” sanoo Espoon Vihreiden toiminnanjohtaja Lari Karreinen.

Railon näyttely ”100” on esillä Galleria Espoonsillassa 12. – 29. 10. 2010. Näyttelyn avajaiset ovat 12.10 klo 17-20. Galleria sijaitsee Espoonsillalla, Espoon keskuksessa, osoitteessa Virastopiha 3. Galleria on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10 – 15

Tuomo Railo (1967) on espoolainen koreografi, joka johtaa yhdessä Simo Heiskasen kanssa Tanssiteatteri Glims & Glomsia. Railo ja Heiskanen perustivat G&G:n Espooseen 1999. Kuluneen kymmenen toimintavuoden aikana G&G on noussut suomalaisten tanssiteattereiden eturiviin. Viime vuonna G&G:lle myönnettiin Tanssin valtionpalkinto. Railon viimeisimmät koreografiat G&G:lle ovat Pessi ja Illusia (-09), Lunta pakaroilla (-08) ja Suurperhe (-06).

Tuomo Railo valmistui Kansallisbaletin koulusta 1987. Railo on toiminut tanssijana Kansallisbaletin lisäksi mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Kenneth Kvarnström & Co:ssa. Railo on tehnyt koreografioita tanssiteattereille, tilausteoksia festivaaleille, televisioon, puheteattereille Suomessa ja ulkomailla. Railo on toiminut myös koreografian ja tanssijantyön opettajana, tuottajana sekä näyttelijänä. Railolle on myönnetty viisivuotinen taiteilija-apuraha kausille 2000-2004 ja 2006-2010.

Kuvataitelijana Railo on pitänyt yksityisnäyttelyn Galleria Espoonsillassa vuonna 2009 ja osallistunut yhteisnäyttelyyn Galeria Coloridassa, Lissabonissa keväällä 2010. Parhaillaan Railo opiskelee kuvataidetta Avoimessa taidekoulussa.

Lisätietoja:

Tuomo Railo, puh. 040-5247 647 | tuomo.railo(at)glimsgloms.com

Lari Karreinen, Espoon Vihreät, 0400-487 642 | lari.karreinen(at)vihreat.fi

Teoksia voi varata myyntinäyttelyssä 12.10. ja verkkauppa avautuu seuraavana aamuna.

www.espoonvihreat.fi/ostataulu-alaehdokasta
http://www.facebook.com/pages/Osta-taulu-ala-ehdokasta/160355733992522