Espoon Vihreät säilyttää paikkansa Espoon toiseksi suurimpana puolueena 14 paikalla valtuustossa menettäen 3 paikkaa vuoden 2017 vaaleista. Tulos on Vihreiden historian toiseksi paras Espoossa sekä kannatuksessa, että paikkamäärältään.

Espoon Vihreiden listan kärjessä jatkava Inka Hopsu kommentoi äänisaalistaan kiitollisena ja korostaa vihreiden olevan selkeästi kaupungin toiseksi suurin puolue ja vihreälle politiikalle olevan tilausta Espoossa. “Tavoite vihreästä Espoosta pysyy. Haluamme kaikille asukkaille laadukkaat peruspalvelut ja toimivan kaupungin, jossa kestävä elämäntapa on helppo ja luonteva valinta”, Hopsu kommentoi.

Uusina jäseninä Espoon kaupunginvaltuustoon nousee usea nuori vihreä toimija. Valituiksi tulivat ympäristöasiantuntija ja viestintäsuunnittelija Auli Elolahti (29), Vihreiden nuorten puheenjohtaja Peppi Seppälä (28) ja tekniikan kandidaatti, opiskelija Leila Arstila (22). Mukana uusien nimien joukossa on myös kestävän kehityksen erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi sekä psykiatrinen sairaanhoitaja Elli Keisteri-Sipilä.

“Nämä vaalit olivat poikkeukselliset monin tavoin. Meidän menestymiseen vaikutti varmasti esimerkiksi yleisen äänestysprosentin jääminen matalaksi. Kuitenkin yli 23 tuhatta espoolaista osoitti luottamuksensa meille ja se tarkoittaa, että töitä ympäristön, koulutuksen, yhdenvertaisuuden ja paremman Espoon puolesta tehdään jatkossakin ja vielä suuremmalla tarmolla”, kommentoi poikkeuksellisia vaaleja Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni.

“Iloittavaa tuloksessa on nuorten menestyminen. Lisäksi hienoa on, että myös psykoterapian puolesta kansalaisaloitetta vetäneen Tatja Jukurin sekä saamelaisaktiivi Janne Hirvasvuopion menestyminen”, puheenjohtaja Brunni jatkaa. “Vaativan kampanjoinnin ja pitkän vaalikevään jälkeen olen erittäin tyytyväinen kaikkiiin ehdokkaisiimme. He antoivat kaikkensa kampanjassa ja suurin kiitos kuuluu tässä kohtaa heille. Normaalioloissa vastaava kampanja olisi todennäköisesti siivittänyt vihreät voitokkaaseen tulokseen.”

Espoon Vihreiden kaikki kaupunginvaltuustoon valitut ehdokkaat alla:

Inka Hopsu, 44, kansanedustaja, opettaja
Tiina Elo, 50, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu
Saara Hyrkkö, 33, kansanedustaja, diplomi-insinööri
Henna Partanen, 39, kaupunginhallituksen vpj, arkkitehti
Pinja Nieminen, 41, aluetoiminnan päällikkö, kaupunginvaltuutettu
Auli Elolahti, 29, ympäristöasiantuntija, viestintäsuunnittelija
Johanna Karimäki, 48, diplomi-insinööri, kaupunginvaltuutettu
Meri Löyttyniemi, 49, kestävän kehityksen erityisasiantuntija, ekonomi
Mikki Kauste, 50, muusikko, valtuutettu
Noora Koponen, 37, kansanedustaja, fysioterapeutti
Elli Keisteri-Sipilä, 41, psykiatrinen sairaanhoitaja
Peppi Seppälä, 28, Vihreiden nuorten puheenjohtaja, energia-asiantuntija
Leila Arstila, 22, tekniikan kandidaatti, opiskelija
Risto Nevanlinna, 43, kaupunginvaltuutettu, päätoimittaja