(Länsiväylä 29.9.2010) Veli-Pekka Mälkiäinen toivoi lisää luomua päiväkoteihin ja kouluihin (LV 15.9.). Hienoa, että vanhemmat vaativat aktiivisesti ekologisesti ja
eettisesti tuotettua ruokaa lastensa lautasille. Se on ollut pitkään myös Vihreiden tavoite.

On korkea aika tehdä luomusta valtavirtaa elintarvikemarkkinoilla. Luomutuotteiden kysyntää voidaan kasvattaa tarjoamalla niitä julkisissa
keittiöissä. Ruotsissa tavoitteeksi on asetettu luomulle 25 prosentin osuus. Sama tulisi ottaa käyttöön Suomessa. Sitoutuminen luomuhankintoihin antaa tuottajille selkeän viestin siitä, että luomuun kannattaa panostaa.

Espoossa luomutuotteiden käyttöä on jo lisätty. Espoo Catering keittää päiväkodeissa ja vanhusten ateriapalveluissa aamupuurot luomuhiutaleista. Se tarkoittaa vuositasolla 23 500 kiloa luomuviljaa. Kaupungin kannattaisi viestiä luomutuotteiden käytöstä aktiivisesti myös kuntalaisille.

Luomu on ylivertainen tuotantotapa niin eläinten paremman kohtelun, ympäristöystävällisyyden kuin Itämeren suojelunkin kannalta.

Luomutuotteiden käytön lisääminen on linjassa myös Espoon kaupungin ilmasto- ja ympäristötavoitteiden kanssa. Toivonkin, että Espoo Catering jatkaa ansiokasta työtään luomutuotteiden käytön lisäämisessä.

Tiina Elo
kaupunginvaltuutettu (vihr.)