(Tiedote 6.11.2011) Vihreiden tärkein tavoite budjettineuvotteluissa on toimivien sosiaali- ja terveyspalvelujen ylläpito.
– Sosiaali- ja terveyspalveluja on kurjistettu vähitellen vuosi vuodelta. Haluamme palauttaa kaupunginjohtajan leikkaamat rahat, jotta voimme säilyttää palvelut. Kuten kaupunginjohtaja sanoi, Espoon tärkein tehtävä on pitää huolta asukkaistaan, valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Elo sanoo.

Nyt erikoissairaanhoitoon varatut rahat leikkaavat perusterveydenhoitoa ja sosiaalitoimea. Tilanne on huolestuttava myös päivähoidossa.

– Jo nyt päivähoidossa on 350 lasta poikkeusjärjestelyjen piirissä. Lisäksi iltapäivähoitoon varatut rahat eivät riitä siihen, että hoitopaikkoja voidaan tarjota ensi vuonna kaikille niitä tarvitseville eka- ja tokaluokkalaisille. Laadukas päivähoito ja iltapäivähoito pienille koululaisille ovat tärkeitä panostuksia lasten hyvään arkeen, Elo jatkaa.

Jokavuotiset joukkoliikenteen karsimisesitykset osoittavat, etteivät siihen budjetoidut varat riitä. Vihreät ovat toistuvasti nostaneet asian esille ja onnistuneet säilyttämään palvelutason.

– On suuri ristiriita, että Espoon tavoitteena on palvelun parantaminen, mutta joka vuosi ollaan korottamassa lipunhintoja ja leikkaamassa bussilinjoja. Meidän pitää tarjota toimivat yhteydet koko kaupungin alueella. Jotta asukkaille tärkeä joukkoliikenne olisi houkutteleva vaihtoehto, se edellyttää kattavaa verkkoa, tiheää vuoroväliä ja edullisia lipunhintoja.

Vihreiden tavoitteena on pitkällä tähtäimellä vähentää kaupungin kustannuksia investoimalla hyviin palveluihin.

– Laadukkaat peruspalvelut ovat tae sille, että kaikki espoolaiset voivat hyvin. Panostus lasten hyvinvointiin nyt ehkäisee lastensuojelun kalliita kustannuksia tulevaisuudessa. Satsaamalla tehokkaaseen joukkoliikenteeseen vähennämme paineita jatkuvasti leventää teitä ja katuja, Tiina Elo linjaa.

Lisätietoja
Tiina Elo

vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja

gsm 045 261 7447

tiina.elo(at)vihreat.fi