(Helsingin Sanomat 19.7.2010) Espoon kaupungin elinkeino- ja kilpailukykyjaos on päättänyt olla jatkamatta Tapiolan tennispuiston vuokrasopimusta, joka on päättymässä runsaan viiden vuoden kuluttua. Nykyisen tennispuiston tilalle suunnitellaan asuinaluetta.

Naapurikaupunkiin verrattuna Espoossa tenniksen harrastusmahdollisuudet ovat surkeat, eikä niitä saada paremmiksi kuin kaupungin roolia kasvattamalla. Espoossa on kaupungin ylläpitämiä ulkokenttiä Matinkylässä, Otaniemessä ja Leppävaarassa, yhteensä seitsemän kenttää. Lisäksi Espoossa on kuusi yksityiseltä pohjalta toimivaa tenniskeskusta, pääosin katettuja sisäkenttiä.

Helsinki ylläpitää tenniskenttiä yhteensä 24 eri urheilupuistossa. Ulkokenttiä on Helsingissä yhteensä 85, asukasluku huomioiden siis viisinkertainen määrä Espooseen verrattuna. Lisäksi myös Helsingissä on runsaasti yksityisten ylläpitämiä tenniskeskuksia.

Espoossa tenniksen harrastaminen siis nojaa merkittävästi Helsinkiä enemmän urheiluseurojen ja yrittäjien ylläpitämiin tenniskeskuksiin sekä katettuihin halleihin. Aktiiviharrastajille tämä tarjoaa kohtalaiset harrastusmahdollisuudet, sen sijaan ”kesäharrastajille” sekä niille, joilla ei ole varaa markkinahintaisiin tennisvuoroihin, tilanne on huono.

Espoon tulee ottaa tenniskentät osaksi urheilupuistojen rakentamista. Mallia voi ottaa Helsingistä, jossa likimain jokaisella on kaupungin ylläpitämä tenniskenttä kävelymatkan päässä kotoa. Ehkä Tapiolan tennispuiston alueelle saataisiin asuintalojen lisäksi järjestettyä harrastustilaa myös tennikselle. Myös muualla Espoossa täytyisi lisätä mahdollisuuksia harrastaa tennistä.

Tony Hagerlund
Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen jäsen (vihr)