Kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Tiina Elo. Kaupunginhallitukseen vihreät esittävät Tiina Pursulaa vuosille 2017-19, Mari Anthonia 2019-21 ja Mikki Kaustetta 2017-2021 .

Valtuustoryhmä valitsi Inka Hopsun jatkamaan ryhmän puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi nousivat Henna Partanen ja Saara Hyrkkö.

“Espoossa on tärkeitä päätöksiä edessä alkavalla kaudella. Vihreät saivat ison vaalivoiton ja jatkamme sen myötä entistä vahvemmista asemista töitä paremman Espoon puolesta. Nyt on laitettava koulut kuntoon, varmistettava laadukkaat sote-palvelut ja kunnan muiden palveluiden rahoituksen riittävyys sote-uudistuksessa, suunniteltava hyvää kaupunkia ja pidettävä joukkoliikenteen puolta. Ryhmässämme jatkaa monia kokeneita poliitikkoja ja toisaalta saimme luottamushenkilöiden joukkoon monia uusia osaavia tekijöitä”, toteaa Hopsu.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajuus tuli nyt ensimmäistä kertaa vihreille. Sote-uudistuksen keskellä tärkeää lautakuntaa johtaa jatkossa Saara Hyrkkö. Isoista lautakunnista vihreillä on varapuheenjohtajuus opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa, tehtävässä jatkaa vuodet 2017-2019 Inka Hopsu. Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajaksi vihreät valitsivat Henna Partasen.

Poikkihallinnollisten kehitysohjelmien johtopaikoille Espoon vihreät esittävät Sirpa Hertelliä puheenjohtajaksi Kestävä Espoo -kehitysohjelmaan, varapuheenjohtajiksi Mari Anthonia Osallistuva Espoo -ohjelmaan, Noora Koposta Hyvinvointi ja Terveys -ohjelmaan ja Johanna Karimäkeä Innostava elinvoimainen Espoo -kehitysohjelmaan.

Kuvassa 18.5 pidetyssä yleiskokouksessa Henna Partanen, Inka Hopsu, Saara Hyrkkö ja Tiina Elo. 

Kaikki Espoon Vihreät luottamushenkilöt