Espoon kaupunginvaltuuston kokous (katso video) alkoi normaalin kaavan mukaisesti. Esityslistalla oli monta vaalikelpoisuuden menetystä ja täydennysvaalia. Tärkein niistä oli tietenkin kaupunginhallituksen puheenjohtajan eronpyyntö ja täydennysvaali. Kuten jo olimme lehdistä lukeneet, niin paikka oli kokoomusryhmässä päätetty Tommi Laaksolle. Kun valtuustonpuheenjohtaja avasi asiasta keskustelun, niin yllätys oli suuri, kun kokoomuslainen Heikki Seppä asteli puhujan korokkeelle ja ehdotti uudeksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Martti Merraa. Kokoomuksen valtuustoryhmästä useampi jäsen kävi kannattamassa Heikki Sepän esitystä. Hämmennys valtuustosalin muissa ryhmissä oli suuri tällaisesta esityksestä.

Näillä eväillä valtuusto lähti äänestämään suljetulla lippuäänestyksellä Laakson ja Merran välillä. Kun äänet oli laskettu ja ennen puheenjohtajan vaalituloksen julkaisemista oli valtuustosalissa odottava tunnelma käsin kosketeltava. Puheenjohtaja luki äänestystuloksen Laakso 19 ääntä, Merra 44 ääntä, Mikko Hintsala 2 ääntä ja 2 tyhjää ääntä. Martti Merra valittiin kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Myös lehdistö ehti kommentoida vaalia heti otsikolla Espoon valtuusto jyräsi suosikin kaupunginhallituksen pj-vaalissa.
Eikä dramatiikka päättynyt tähän, vaan Laakso lähti välittömästi valtuustosalista äänestystuloksen jälkeen ja kävi samalla jättämässä eroilmoituksensa valtuuston puheenjohtajalle. Laakson ilmoitus oli myös luettavissa heti Facebookissa hänen profiilistaan. Valtuustosalissa oli koko loppukokouksen ajan hämmentynyt tunnelma, mutta muista asioista päätettiinkin sitten ihan rivakkaan tahtiin. Muut esityslistan asiat menivät pienin puhein päätökseen.

Eniten puheita sai aikaiseksi Kari Uotilan valtuustokysymys kaupungintalon ylläpidosta sekä käyttämisestä tilapäisesti järjestöjen ym. kokoontumistilana. Yksi valtuutettu oli sitä mieltä, etteivät edes hölmöläiset tekisi näin tyhmiä päätöksiä kaupungintalon suhteen kuin purkaminen olisi. Hän myös ehdotti, että talo nimettäisiin Villa Kokkoseksi ja siihen laitettaisiin Espoon Sähkön neonvalot ulkoseinälle. Näin siksi, että entinen kaupunginjohtaja unohti kysyä päättäjiltä mitä talolle pitää tehdä, kun hän esitti Espoon 550 juhlavuonna talon purkamista ja uuden rakentamista. Kari Uotila oli tehnyt palautusesityksen, että miten taloa voitaisiin käyttää esim. järjestöjen yms. yhteisöjen talona ennen kuin talon lopullinen kohtalo tulevaisuudessa ratkeaa. Uotilan palautus tuli valtuuston päätökseksi.

Kokous oli todella mielenkiintoinen eikä varmasti illan tapahtumat hevillä unohdu valtuutettujen mielestä, sillä niin poikkeuksellinen oli kaupunginhallituksen puheenjohtajan vaali.