(Vihreät 2.4.2011) Helsingin ja Uudenmaan Vihreät jalkautuvat sunnuntaina 3.4. ja maanantaina 4.4. keräämään kotien ongelmajätteitä pääkaupunkiseudulla.
Ovelta ovelle kiertävät kerääjät toimittavat kierrätykseen muun muassa käytetyt paristot, vanhentuneet lääkkeet ja palaneet energiansäästölamput. Arkisen avun antamisen ohella puhutaan äänestämisen tärkeydestä.

– Äänestysaktiivisuuden lisääminen ovelta ovelle -kampanjoinnin avulla on maailmalta tuttu ilmiö, mutta melko tuore Pohjoismaissa. Esimerkiksi Ruotsin vaaleissa se havaittiin myönteiseksi tavaksi tavoittaa äänestäjiä, Vihreiden kampanjapäällikkö Ville Tuominen sanoo.

Arjen ympäristötekojen helpottaminen ongelmajätteitä keräämällä sopii myös Vihreiden tapaan toimia.

Helsingissä ongelmajätteitä kerätään sunnuntaina 3.4. iltapäivällä ja alkuillasta Kallion, Hakaniemen ja Merihaan alueilla. Espoossa jätteitä kerätään niin ikään sunnuntaina tai maanantaina 4.4. Espoon keskuksessa. Vantaalla kerääjät ilmestyvät ovien taakse Jokiniemen alueella maanantaina kello 17 jälkeen.

Mikäli kerääjät eivät satu omalle ovelle, ongelmajätteitä voi halutessaan toimittaa myös Helsingin Vihreiden vaalimökille Kolmen sepän patsaan aukiolla.

Lisätiedot:

Kampanjapäällikkö Ville Tuominen, p. 045 125 1322
Helsingin Vihreät: vaalipäällikkö Kirsi Syväri, p. 045 125 2541
Espoon Vihreät: Toiminnanjohtaja Lari Karreinen, p. 0400