Vihreiden kiitosten luovutus 2016

Tunnustusta luovuttamassa valtuustoryhmän puheenjohtaja ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan vpj Inka Hopsu ja Espoon Vihreiden pj Kaarina Saramäki. Keskellä palkitut Kari Louhivuori ja koulun vt. rehtori Saila Törmälä.

Vihreät kiitokset päätyivät tällä kertaa Kirkkojärvelle seuraavin perusteluin:

Eläkkeelle jäämässä oleva Kirkkojärven koulun rehtori on tehnyt 30-vuotisen työuran monikulttuurisen koulun johdossa. Kari Louhivuori on nähnyt oppilaskunnan yli 20 kotikielen olevan vahvuus ja ainutlaatuinen pohja kasvattaa jo kaksi uutta sukupolvea aidosti kansainvälisiä suomalaisia. Louhivuori on luonut johtamisellaan ja esimerkillään sekä oppilaisiin että henkilöstöön harvinaisen syvän keskinäisen luottamuksen, jota kutsutaan Kirkkojärven hengeksi. Viime vuosina Kirkkojärven koulun ainutlaatuinen ilmapiiri on tunnistettu myös kansainvälisesti ja koulu on esiintynyt lukuisissa dokumenteissa ja TV- ohjelmissa esimerkkinä siitä, mihin suomalainen koulujärjestelmä parhaimmillaan pystyy.

Vuoden 2016 kiitosten jako jätettiin kuntavaalien jälkeiseen aikaan ja nyt toukokuussa jo eläkkeelle jäänyt Louhivuori käytiin palkitsemassa koulunsa opettajanhuoneessa. Kiitoksista silminnähden ilahtunut Louhivuori kertaili koulun matkaa kansainvälisestikin tunnustusta saaneeksi kouluksi.

”Vietnamin pakolaisista se aikoinaan lähti. Heitä tuli silloin nimenomaan Kirkkojärvelle ja siitä lähdettiin opettelemaan ja yhdessä tekemään. Lopulta monikulttuurisuudesta on tullut myös koulun brändi. Viime vuosina on saatu paljon huomiota myös kansainvälisesti, mutta kyllä aina tuntuu kivalta kun työ kantaa hedelmää ja huomataan”

Opettajainhuoneessa oltiin iloisia etenkin siitä, että kiitosten perusteissa mainittiin Kirkkojärven henki. Opettajien mukaan hengen luominen on ollut pitkälti juuri Kari Louhivuoren johtamistyylin ansiota. Ehkä jotain kertoo myös se, että Louhivuori ei oikein malttaisi jäädä eläkkeelle vaan esittelee koulun toimintaa kansainvälisille vieraille edelleen säännöllisesti eikä ole harvinainen näky opettainhuoneessa edelleenkään. Vieraita on tulossa esimerkiksi Ruotsista, Meksikosta ja Saksasta. Koulussa käy sekä arkkitehtejä että opetuspuolen ihmisiä.

Kirkkojärven koulun aula

Kirkkojärven koulun aula ja ruokailutila. Kari Louhivuori on itse ollut tiiviisti mukana koulurakennuksen suunnittelussa. Uusi, palkittu koulurakennus valmistui vuonna 2010.

”Vieraita on mukava tuoda tänne, kun luokkiin voi myös viedä ja siellä otetaan ilolla vieraat vastaan. Opettajilla on täällä hyvä olla ja urapolkuja mietitty myös koulun sisällä. Tässä koulussa viihdytään” kertaa Louhivuori.

Palkinnon saajan päättää vuosittain Espoon Vihreiden yleiskokous. Edellisten vuosien palkitut näet täältä