Vihreän liiton puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä ovat maanantaisessa yhteiskokouksessaan päättäneet, että puolueemme hyväksyy hallitusohjelman.  Vihreitä espoolaisia oli eduskunnan valtiovarainvaliokunnan huoneessa päätöksiä tekemässä kansanedustaja Johanna Karimäen lisäksi puoluevaltuuskunnan varsinaiset jäsenet Hanna Kalanne ja minä sekä puhe- ja läsnäolo-oikeutettuina puoluevaltuuskunnan varajäsenet Hanna Paatero ja  Kimmo Kyrölä.  Kokous alkoi klo 12 ja päättyi kello 19, joten voitte uskoa että asioista käytiin hyvin perusteellista keskustelua!

Hallitusohjelman vihreistä voitoista ja ohjelman ongelmakohdista sekä hallitukseen menosta keskusteltiin perusteellisesti ja äänestystavaksi valittiin suljettu lippuäänestys (äänestystulos 43-5). Itse äänestin hallitukseen menon puolesta omana kantanani sekä Espoon Vihreiden sunnuntaisessa keskustelutilaisuudessa saamani evästyksen perusteella. Samoin tietenkin Johanna Karimäki ja Hanna Kalanne.

Tämän jälkeen kuumin aihe oli ministerisalkkujen jako. Ville Niinistölle tuli yksimielisesti ympäristöministerin salkku ja kehitysyhteistyöministerin salkku äänestyksen jälkeen Heidi Hautalalle.  Ehdokkaista Heidi Hautala sai 34 ääntä ja Johanna Sumuvuori 13.
Pidimme Hanna Kalanteen kanssa kumpikin Heidi Hautalan valitsemiseksi kannatuspuheenvuoron ja tietenkin myös äänestimme häntä.

Kokouksessa hyväksyttiin myös puolueemme valtioneuvoston jäsenten eettiset toimintaohjeet. Vihreät on esittänyt poliittisen avoimuuden lisäämiseksi uusia pelisääntöjä ministeri- ja komissaarivalintoihin, lobbaukseen ja eduskunnan valiokuntien työhön.