Tiedote 27.8.2018

Espoon Vihreät: Vihreiden esitykset Länsimetron liityntäliikenteen korjaamiseksi hyväksyttiin konsernijaostossa

Vihreät ovat tyytyväisiä siihen, että kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi tänään yksimielisesti kaikki vihreiden tekemät muutosesitykset lausuntoon HSL:n alustavasta toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2019 – 2021.

– Konsernijaosto hyväksyi esityksemme, että ruuhka-ajan suorat linjat on valmisteltava ja toteutettava yhteistyössä Espoon ja HSL:n kanssa myös Latokaski-Nöykkiö-Tillinmäki alueelle ja Finnoontienvarteen. Lisäksi hyväksyttiin esitys liityntälinjojen reititysten nopeuttamisesta erityisesti alueilla, joilla liityntälinjat eivät kulje Länsiväylää ja asiakastyytyväisyys on heikentynyt, iloitsee konsernijaoston jäsen Tiina Pursula.

Vihreät korostivat kokouksessa myös poikittaisliikenteen parantamista.

– Yhteys Länsi-Espoosta Meilahteen on hidastunut merkittävästi. Yhteyden nopeuttamisen vaihtoehtoja tulee tarkastella yhteistyössä Espoon ja HSL:n kanssa. Myös runkolinjan 560 jatkamista Matinkylään tulee kiirehtiä toteuttamalla Lintulaaksontie mahdollisimman pian, toteaa konsernijaoston jäsen Hanna Hukari.

Lisäksi konsernijaosto hyväksyi vihreiden esitykset Matinkylän metrolinjan vuorovälin tihentämisestä sekä Kuurinniityn ja Kurttilan alueen heikentyneiden joukkoliikennepalvelujen parantamismahdollisuuksien arvioimisesta. Linjan 104 päätepysäkin siirtämistä Kamppiin esitetään konsernijaoston aiemman kannan mukaisesti.

Vihreiden esityksestä Espoo ehdottaa HSL:n 2016 hyväksytyn suunnitteluohjeen tarkastelemista uudelleen Espoon osalta, jotta nopeasti kehittyneiden alueiden palvelutasoluokitukset saadaan vastaamaan nykytarpeita ja merkittävästi laskeneeseen joukkoliikenteen asiakastyytyväisyyteen päästään vastaamaan erityisesti alueilla, joilla asiakastyytyväisyys on merkittävästi heikentynyt.

Viime viikolla uutisoitiin, että espoolaisten HSL asiakastyytyväisyys on kevään aikana romahtanut. Vihreiden esityksestä HSL:ää pyydetään syyskuun kokoukseen esittelemään yksityiskohtaisia tuloksia ja HSL toimia asian korjaamiseksi.

– Erinomaista, että Espoon konsernijaosto edellyttää yksimielisesti lukuisia korjauksia Länsimetron liityntäliikenteen ongelmien ratkaisemiseksi. Espoon lausunto antaa vahvan pohjan jatkaa seudullista yhteistyötä HSL:n hallituksessa, vahvistaa HSL:n hallituksen varapuheenjohta Sirpa Hertell.