(Hertell ja Hagerlund tiedote 20.8.2010)  Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell ja elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen jäsen Tony Hagerlund vaativat, että päätöksentekijöillä pitää olla käytettävissään kaikki materiaali päätettäessä jalkapallostadionin rahoituksesta.

– Kaupungin ei pidä antaa 10 miljoonan lainaa, ellei ole varmaa, että hankkeen talous on tukevalla pohjalla. Tällä hetkellä kustannusarviot vaihtelevat huimasti 22,7 – 32,9 miljoonan välillä, Hertell toteaa.

Kymmenen miljoonan heitto kustannusarvioissa ei ilahduta vihreitä, etenkin kun kaupunginhallitukselle ei toista selvitystä edes näytetty. Jos stadion osoittautuisi taloudellisesti kannattamattomaksi, 20 – 30 miljoonan euron hanke voisi kaatua espoolaisten veronmaksajien maksettavaksi.

Hertell ja Hagerlund ihmettelevät myös 20.8. Helsingin Sanomissa asiaa kommentoineen Markku Sistosen roolia kaupungin päättäjänä sekä Espoon kaupungin vasta valittuna urheiluseurojen avustuksia ja käyttövuoroja käsittelevänä virkamiehenä. Useassa roolissa toimiessa vaarana on, että roolit menevät sekaisin.

Stadionin lainoittamisen lisäksi Espoon edellytetään sitoutuvan vuosittaisiin 500 000 euron harjoitusaikojen ostoihin.

– Ennen kuin asiassa voidaan edetä, pitää päättää lisätäänkö liikuntatoimen budjettia, vai leikataanko tuo summa muiden lajien harrastajilta, Hagerlund korostaa.

– Espoon liikuntatoimen päätavoitteena on kaupunkilaisten liikuntamahdollisuuksien ja terveysliikunnan lisääminen. Espoossa on jo nyt lykätty vuosia esimerkiksi Leppävaaran maauimalan ja Matinkylän uimahallin rakentamista. Päätöksenteossa pitää ottaa huomioon eri liikuntalajien välinen tasapaino ja kaikkien kuntalaisten tarpeet, toteaa Hertell.

Lisätietoja
Sirpa Hertell
Espoon kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja
gsm 050 566 6818
sirpa.hertell(at)vihreat.fi

Tony Hagerlund
Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen jäsen
gsm 050 544 3323
tony.hagerlund(at)iki.fi