Espoon Vihreät ry juhlii 30-vuotista taivaltaan lauantaina 28.11 lähes sadan hengen voimin Espoon Tapiolassa. Kolmenkympin kriisiä torjutaan järjestämällä juhlat nuorison suosimassa yökerho BadaBingissä. Espoon Vihreiden Tuki perustettiin 8.3.1985. Yhdistys muutti nimensä Espoon Vihreät ry:ksi 1989 ja liittyi Vihreään liittoon vuotta myöhemmin.

Jo 1984 kunnallisvaaleissa asetettiin Espoossa vihreitä ehdokkaita ja saatiin läpi 7 valtuutettua. Nyt Vihreät on Espoon toiseksi suurin puolue 13 valtuutetulla ja seuraavissa kuntavaaleissa tavoite on kasvaa merkittävästi suuremmaksi ryhmäksi. Kuntavaalien ehdokashankinta on käynnistynyt.

IMG_20151127_145206Vihreät on 30 vuoden aikana kehittynyt yleispuolueeksi vahvalla ympäristöpainotuksella. Haluamme jättää hyvän elämän edellytykset ja puhtaan elinympäristön myös meitä seuraaville sukupolville. Espoon Vihreät haluaa luoda Espoosta kaupungin, jossa jokaisella on ikään, taustaan tai sukupuoleen katsomatta hyvä elää. Viimeisimmissä talousarvioneuvotteluissa Vihreiden tärkeimmät tavoitteet liittyivät päivähoidon ryhmäkokojen puolustamiseen, opetuksen resurssien turvaamiseen ja vanhusten kotihoidon tilanteen parantamiseen. “Vihreä valtuustoryhmä tekee töitä, jotta tiukasta taloustilanteesta huolimatta pystymme tarjoamaan asukkaille heidän tarvitsemansa palvelut ja jotta asukkaiden ääni kuuluu”, kiteyttää valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu.
Espoon Vihreiden jäsenet päättivät jakaa juhlavuoden Vihreät kiitokset vihreitä arvoja edistäneestä toiminnasta maahanmuuttoasioiden päällikölle Teemu Haapalehdolle ja Espoon ryhmäkodille humaanista toiminnasta turvapaikanhakijamäärän kasvaessa ennätyslukuihin.

Vihreissä on mukana kaikenlaisia ihmisiä. Monet Espoon vihreitä perustamassa olleet tekijät ovat edelleen aktiivisia ja mukaan liittyy jatkuvasti uusia toimijoita. “Vaikka olemmekin omasta mielestämme usein oikeassa, osaamme myös nauraa itsellemme. Toivotan kaikki vihreästä politiikasta kiinnostuneet lämpimästi mukaan toimimaan mukavassa porukassamme. Meillä uudetkin jäsenet pääsevät mukaan vaikuttamaan Espoon Vihreiden näkemyksiin.” sanoo Espoon Vihreiden puheenjohtaja Kaarina Saramäki.

Lisätiedot
Puheenjohtaja Kaarina Saramäki 050 3378331
Toiminnanjohtaja Helka Otsolampi 040 7303024