Vasemmalta: Inka Hopsu, Jyrki kasvi, Noora Koponen, Mikki Kauste ja Saara Hyrkkö

Uudenmaan Vihreät nimesi ensimmäiset ehdokkaat kevään 2019 eduskuntavaaleihin. Kansanedustaja ja valtuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi pyrkii jatkokaudelle. Kasvin lisäksi ehdolle asetettiin Espoosta Inka Hopsu, Saara Hyrkkö, Mikki Kauste ja Noora Koponen

– Sipilän hallitus on tehnyt arvoiltaan kovaa politiikkaa. Ensi kevään vaaleissa Vihreät haastaa hallituksen tekemät arvovalinnat – mikäli Sipilän hallitus kestää pystyssä kevääseen 2019 asti, Jyrki Kasvi toteaa.

Nyt valitussa espoolaisten Vihreiden ehdokasjoukossa on sekä kokeneempia että tuoreita voimia. Varakansanedustaja Inka Hopsu toimii Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varapuheenjohtajana. Saara Hyrkkö on valtuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja Noora Koponen on valtuutettu sekä hyvinvointi- ja terveys -kehitysohljeman varapuheenjohtaja. Egotrippi -yhtyeestäkin tunnettu espoolainen Mikki Kauste puolestaan tuli mukaan kuntapolitiikkaan ja valituksi valtuustoon keväällä 2017 ja hän toimii myös kaupunginhallituksessa.

– Koulutus on edelleen Vihreiden tärkein vaaliteema. Sipilän hallitus on tehnyt kohtuuttomia leikkauksia koulutukseen, mutta yritystukiin ei ole pystytty puuttumaan. Nyt valituista ehdokkaistamme suurin osa työskentelee koulutuksen ja nuorten parissa. Koulutuksesta kiinnostuneelle Vihreät on vahvin valinta, Uudenmaan Vihreiden puheenjohtaja Timo Lahti linjaa.

Lisäksi ehdolle valittiin neljä Vihreää ehdokasta muualta Uudeltamaalta: Jani Méling Lohjalta, Leni Pispala Nurmijärveltä, Eve Rämö Vantaalta ja Ilona Toivanen Tuusulasta.