Espoon Vihreät on nimennyt 27. Marraskuuta etäyhteydellä järjestetyssä syyskokouksessa lisää ehdokkaita huhtikuussa 2021 pidettäviin kuntavaaleihin. Yhteensä Espoon Vihreillä on nyt nimettynä 88 kuntavaaliehdokasta ja ehdolle lupautuneita on jo yli sata nimeä.

“Kulunut vuosi on asettanut Espoon vaikeiden haasteiden eteen. Vihreä valtuustoryhmä on työskennellyt määrätietoisesti Espoon asukkaiden, ympäristön ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Haluan olla ehdokkaana kuntavaaleissa, koska kaikki työ tulevaisuuden puolesta on tärkeää”, kommentoi vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirpa Hertell, joka on kymmenes nykyinen vihreiden valtuutettu joka lähtee ehdolle ensi kevään kuntavaaleissa.

Syyskokouksen alkuun kuultiin myös Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon terveiset kokousedustajille sekä puolueen varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallion videotervehdyksen. Kokous järjestettiin etäyhteydestä huolimatta pikkujoulutunnelmissa ja myös Joulupukki toi terveisensä kokousedustajille.

Nyt nimetyissä ehdokkaiden joukossa on aiempia nimeämisiä enemmän täysin uusia nimiä ja Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni onkin tyytyväinen kuinka monipuolinen listasta on muodostumassa. “Mukana on jälleen komea joukko espoolaisia arjen asiantuntijoita, joilla on korkean tason osaamista aina kestävästä kehityksestä talouteen sekä mielenterveysasioista lakiasioihin ja kaupunkisuunnitteluun. On opiskeljaa, perheenisää, linja-autonkuljettajaa, rakennusneuvosta, ihmisoikeusaktivistia, kieltenopettajaa ja IT-konsulttia.”

Nimettyjen ehdokkaiden joukossa on Vuoden nuori vihreä toimija -palkinnolla vuonna 2019 palkittu lähihoitaja ja ihmisoikeusaktivisti Naim Panahi (22), jonka tarinasta useat mediat (Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Maailman kuvalehti, Verde -lehti) ovat kirjoittaneet viime vuosina, sekä viherlaaksolainen sosionomiopiskelija Tatja Jukuri (30), joka on yksi maksutonta psykoterapiakoulutusta edistävän kansalaisaloitteen alullepanijoista. Myös llmastovanhempien toiminnasta monelle tutuksi tullut Tapio Pesola (40) on mukana listalla, samoin kuin twitteristi Pasi Pennanen (52).

Lisäksi kokouksessa valittiin Espoon Vihreiden hallitukseen uusia toimijoita. Uudeksi varapuheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin Hanna Hukari ja hallituksen jäseniksi Allan Halme, Rosa Puhakainen-Mattila, Eki Luotio, Marika Paavilainen sekä Peppi Seppälä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Antti Brunni, muina hallituksen jäseninä Leila Arstila, Johannes Elmnäinen ja Rauno Liljavirta.

Espoon Vihreät tavoittelee ehdokasasettelussa jälleen täyttä 112 ehdokkaan listaa ja seuraavan kerran kuntavaaliehdokkaita nimetään Espoon Vihreiden yleiskokouksessa tammikuussa.  Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli olet kiinnostunut lähtemään ehdolle vihreiden listalta, sillä lista täyttyy hyvää vauhtia! Yhteensä ehdokkaaksi lupautuneita on jo yhteensä yli sata nimeä.Kaikki 27. marraskuuta syyskokouksessa julkistetut ehdokkaat:

Sirpa Hertell

65

Laaksolahti, Jupperi

DI, kaupunginvaltuutettu

Juha Hovinen

63

Haukilahti

Rakennusneuvos, arkkitehti SAFA

Tatja Jukuri

30

Viherlaakso

Neuropsykiatrinen valmentaja, sosionomiopiskelija

Mervi Lampenius

50

Nöykkiö

Lakipalvelusihteeri, Espoon Pelastakaa Lapset ry:n toiminnantarkistaja

Kirsi Louhelainen

41

Tapiola

IT-konsultti

Anja Markkanen

43

Espoon keskus

kieltenopettaja, filosofian maisteri

Pauliina Oksanen

32

Tapiola

Järjestösuunnittelija, terveystieteiden maisteri

Jaana Ovaska

59

Mankkaa

KM, johdon valmentaja

Naim Panahi

22

Leppävaara

Lähihoitaja ja ihmisoikeusaktivisti.

Pasi Pennanen

52

Soukka

Myynnin esimies, twitteristi

Tapio Pesola

40

Kilo

VTM, viestintäjohtaja

Pasi Salmela

56

Muurala

Linja-autonkuljettaja, FM

Marjaana Sanila

62

Espoo

sairaanhoitaja, terveydenhuollon maisteri

Maarit Sarin

38

Espoonlahti

Julkishallinnon lakimies, OTK, perhebloggaaja

Jari Stenius

35

Tapiola

Head of Logistics, Tradenomi

Liisa Sukava

53

Kauklahti

Varhaiskasvatuksen opettaja

Sofia Virtanen

35

Espoon keskus

toimittaja, filosofian maisteri